TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiyi ezdirmeyin

CHP Adana Milletvekili Tümer, TMO Adana Şube Müdürü Mehmet Taylan’a mısır ve hububat üreticilerinin sorunlarını aktardı

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiftçiyi ezdirmeyin

ADANA (İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, hububat ithalatında düşürülen gümrük vergisi oranları nedeniyle Çukurovalı çiftçinin mağdur edilmemesi için girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Adana Şube Müdürü Mehmet Taylan’ı ziyaret eden, depoları gezen Tümer, çiftçinin TMO depoları ve lisanslı depolara kolaylıkla mısır teslimatı yapabilmesi ve randevularda sorun yaşanmaması gerektiğini söyledi. 

“ÜRÜN SATIŞLARI GECİKTİRİLMESİN”
Tüm sıkıntılara rağmen Çukurovalı çiftçinin kaliteli ürün ve yüksek rekolte elde ettiğini belirten Tümer, çiftçinin lisanslı depolara teslim ettiği ürünlerin satışının geciktirilmemesini, çiftçiye bu konuda destek olunmasını istedi.
“SON YILLARDA BÖYLE BİR UYGULAMA YOK”
Hükümetin hasat öncesi mısır ithalatına sıfır gümrükle izin vermesinin birçok sorunu beraberinde getirdiğini kaydeden Tümer, son yıllarda böyle bir uygulamaya tanık olunmadığının altını çizdi. TMO personelinin alım dönemlerinde biraz daha gayretli ve özveriyle mesai kavramı gözetmeden çiftçiye destek olacağına inandığını söyleyen Tümer, “Çiftçimizin hiç kimseye ezdirilmesine gönlümüz razı olmamalı. Gıdaya erişimin zorlaştığı günümüzde çiftçimizi başımızın üstünde taşımak zorundayız” dedi.
“TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMALI”
Türk çiftçisinin fiyat istikrarsızlığı, yanlış tarım politikası, girdi maliyetlerinin yüksekliği gibi birçok nedenden dolayı bir yıl ektiği ürünü bir sonraki yıl üretemediğini, bir yıl para eden ürünün bir sonraki yıl para etmediğini dile getiren Tümer, hükümetin tarım politikasını acilen gözden geçirmesinin yanı sıra tarımda sürdürülebilir bir sistem getirilmesi gerektiğini ifade etti. Tarım sektöründeki yanlışlıkların devam etmesi halinde kırsalda köylü, çiftçi kalmayacağını vurgulayan Tümer, “Vatandaşlarımızın köyden uzaklaşmasının önüne geçmeliyiz” diye konuştu.
TAYLAN ZİYARET İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Mehmet Taylan ise mısır alımı için randevuların başladığını çiftçinin hiçbir sorun yaşamaması için depoların hazır olduğunu, Adana’da 12 ayrı depo noktasında alım yapılacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.