TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil alan için hassas olun

Adana Baro Başkanı Küçük, “Devlet Bahçeli Köprüsü” inşası nedeniyle kesilen ağaçlar için yerel yönetimi eleştirdi:

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeşil alan için hassas olun

Yeşil alan için hassas olun

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik sorununa çözüm getirmesi amacıyla yapımına başlanan ‘Devlet Bahçeli Köprüsü’ geçtiği güzergahta yüzlerce ağacın kesilmesine yol açıyor.

Adanalılar tarafından piknik, spor, gezi amacıyla kullanılan şehir içinde ender güzellikteki mekanlardan birisi olan Dilberler Sekisi mevkiinden geçen köprü inşaatı bu alanlardaki yüzlerce yetişmiş ağaçların kıyımına neden oldu.

Baraj çamlığı içeresinde ağaç kıyımlarının yapıldığı alanlar olduğunu bir sosyal paylaşım yorumu ile öğrenen, sonrasında olayı yerine giderek inceleme yapan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümit Arif Özsoy, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Umut Erdem ile birlikte yaşanan olaya tepki gösterdi.

 

Av. Küçük, yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu durum çarpık kentleşmenin bir sonucudur. Yerel yönetimler ve merkezi yönetim, ilgili meslek odaları ve bilim insanları ile ortak bir görüş oluşturmadan kamu projelerini yaşama geçirmemelidir. Bu nedenle yapılan her bir proje; trafik, ulaşım ve çevre gibi ek sorunları da beraberinde getirmektedir. Zaten son derece kısıtlı olan yeşil alan konusunda yerel yönetimlerin daha hassas davranması gerekir.” dedi.

 

Adana Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ümit Arif Özsoy ve Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. Umut Erdem de, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Projelerin yapılması esnasında uzun vadeli çevresel etkilerin titizlikle değerlendirilmesi gerekir, çevre sorunu en az trafik sorunu kadar önemlidir. Kenti ve çevreyi akılcı, bilimsel olarak planlamazsak, kentimiz yaşanılır bir yer olmaktan çıkacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.