TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler AKSA Gaz’da

Yüreğir Belediyesi yapılan protokole karşın şartlara uymayan doğal gaz şirketini, alt yapı işlerini hatasız bir şekilde bitirmeye çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gözler AKSA Gaz’da

Gözler AKSA Gaz’da

 

 

ADANA(İLKHABER) - AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. Yüreğir Belediyesi ile yaptığı protokole uymuyor. Plansız, düzensiz yapılan kazılar ve sürekli bozulan yollar nedeniyle vatandaş ile belediye karşı karşıya geliyor. Doğalgaz dağıtım şirketine ‘Protokole uy’ çağrısı yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Biz yapıyoruz AKSA GAZ bozuyor. Milli servet göz göre göre heba oluyor. Vatandaşlarımız da biz de mağduruz. Asfalt yapacağımız yolların tekrar kazılmaması için AKSA GAZ’ın alt yapı işlerini tamamlamasını bekliyoruz.” dedi.

 

AKSA GAZ PROTOKOLE UYMUYOR!

AKSA GAZ Dağıtım A.Ş. Yüreğir Belediyesi ile yaptığı protokol gereği mahallelerde doğalgaz ana dağıtım hatlarını döşemek ve sokaklardaki tüm binaların abone bağlantılarını yapmakla yükümlü olmasına rağmen bu sorumluluğunu yerine getirmiyor. Yüreğir Belediyesi’nin asfaltlama çalışması yapmadan önce defalarca bildirmesine rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyen doğalgaz dağıtım firması asfaltlama çalışmalarının yeni yapıldığı sokaklarda ise plansız kırım yaparak hem protokole uymuyor hem de yeni yapılan yolları kırarak ek maliyetle milli servetin heba olmasına sebep oluyor.

 

“BİZ YAPIYORUZ AKSA GAZ BOZUYOR!”

Doğalgaz dağıtım firmasının asfaltlama çalışması yapılmadan önce tek seferde kazı yaparak hem ana hat boruyu hem de ilgili sokaklarda bütün binaların abone bağlantılarını tamamlaması gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Bu böyle olmaz. Biz yapıyoruz AKSA GAZ bozuyor. Milli servet heba oluyor. Bir sokağı defalarca asfaltlamak zorunda kalıyoruz. Yazık günah. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Biz vatandaşımızın hakkını korumak zorundayız. Asfalt yapacağımız yolların tekrar kazılmaması için AKSA GAZ’ın alt yapı işlerini tamamlamasını bekliyoruz.” dedi.

 

VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLUYOR!

Yüreğir Belediyesi olarak asfalt çalışması yapmadan önce bütün alt yapı yapan kurumlara bilgi verdikleri gibi doğalgaz dağıtım şirketine de bilgi verdiklerini dile getiren Başkan Çelikcan “Biz ilgili firmaya ‘şu sokakta bir doğal gaz çalışmanız var mı?’ diye yazılı olarak soruyor, çalışmaları yoksa asfaltlama işlemine başlıyoruz. Ne zaman ki asfalt işlerimiz bitiyor ardından doğal gaz firması yeni yaptığımız yollarda kazı yapıyor. Yeni imara açılan bölgelerimizde daha hiç asfalt çalışması ulaştıramadığımız sokaklarımız varken birçok mahallede ikinci, hatta üçüncü kez asfalt çalışması yapmak zorunda kalıyoruz. Bu vatandaşlarımızın mağdur olmasına sebep oluyor. PTT Evleri Mahallemizin, Selahattin Eyyubi Mahallemizin, Özgür Mahallemizin durumu böyle. Birçok mahallemizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Belediyemiz haklı olmasına rağmen maalesef vatandaşımızla karşı karşıya geliyor. Vatandaşımız doğal gaz istemekte sonuna kadar haklıdır. Ancak bu doğal gaz hizmeti planlı düzenli yapılmalı, vatandaşımız yapacağımız ve yaptığımız hizmetten mağdur edilmemelidir.

 

“AKSA GAZ HİZMETİMİZE ENGEL OLMA!”

Doğal gaz dağıtım şirketine seslenen Başkan Çelikcan “Şimdi bir kez daha çağrı yapıyorum. Ey AKSA GAZ! Yaptığımız anlaşmaya uy! Vatandaşlarımızı da bizi de mağdur etme! Bir an önce alt yapı ile ilgili bütün çalışmalarını tamamla! Hizmetimize engel olma! Bizi vatandaşımızla karşı karşıya getirme!” şeklinde konuştu

 

“35 YILDA İLK DEFA ADAM GİBİ BİR YOLUMUZ OLMUŞTU!”

PTT Evleri Mahallesi Muhtarı Ali ince ise “35 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Sayın Mahmut Çelikcan döneminde ilk defa adam gibi, oluklu, mükemmel bir yolumuz oldu. Onu da kırdılar. Aslında Mahmut Başkanımız bizi o zamanlar uyarmıştı. Başkanımızın bir suçu yok. Yollarımız doğal gaz çalışması nedeni ile perişan oldu. Tozdan topraktan insanımız evinde pencere açamaz hale geldi. Biz bütün bu sıkıntıyı AKSA GAZ’ın kibrinden dolayı yaşıyoruz. AKSA GAZ asfalt yapılmadan önce vatandaşımızın aboneliklerini yapsaydı, kutuları bırakmış olsaydı bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmayacaktı. AKSA GAZ’a sesleniyorum kardeşim herkesin kutusunu getir, abonelik işini yap bir an önce bitsin bu iş.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.