TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azmin zaferi

Arkadaşları tarafından sürekli “Bukalemun” denilerek dışlanan genç kız üniversiteyi de başarıyla bitirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Azmin zaferi

ADANA (İHA) - Adana’da doğuştan kafatası büyümesinden dolayı eğitim hayatı boyunca arkadaşları tarafından ‘bukalemun’ denilerek dışlanan 23 yaşındaki Serap Zengin, okuma azmini hiç kaybetmeyerek, üniversiteyi bitirdi. Zengin, “Arkadaşlarım dışladığı için çok kez okulu bırakmayı düşündüm. Ama desteklerle okudum. Okumayı gerçekten çok istiyordum” diye konuştu. 

Ayakkabı boyacılığı yapan Şeracettin Zengin (46), 26 yıl önce ev hanımı olan Şenay Zengin (45) ile evlendi. Bu evlilikten Zengin çiftinin 2'si erkek 5 çocukları oldu. Çift, Serap ismini verdikleri kızlarında doğuştan kafatası büyümesinden kaynaklanan görme, duyma ve burnunda sorunlar olduğunu öğrendi. Bunun üzerine baba Zengin, yeşil kart çıkartarak kızının hastane masraflarını karşılamaya başladı. Maddi imkanları yetersiz olduğu için baba Zengin, 14 Mayıs 2008 tarihinde toplu açılış ve TOKİ konut anahtar teslim törenine katılmak üzere geldiği Adana'da valiliği ziyaret eden dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu görüşmeden sonra ise Serap Zengin’in bütün hastane masrafları devlet tarafından karşılanmaya başlandı.
Serap Zengin tam 10 kez ameliyat oldu. Ancak buna rağmen hem babası hem de Serap Zengin okuma azminden hiçbir şey kaybetmeyerek okula devam etti. Serap Zengin, bu yıl ise Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nden mezun oldu.
“'Bukalemun' diyorlardı”
Okuma azmi sayesinde bütün zorlukları aştığını ve arkadaşlarının onu dışlamasına kulak asmadığını belirten Zengin, “Okumayı gerçekten çok istiyordum. Arkadaşlarım dışladığı zaman çok kötü oldum. Hastalığım doğuştan olduğu için bana 'bukalemun' diyorlardı, 'şaş' diyorlardı. Okumak istemiyordum. Bahaneler üretiyordum ama ailem destek verdi. Babamın sayesinde ortaokulu ve liseyi bitirdim. 2008 yılında ise Cumhurbaşkanımızla birebir görüştüğümüzde bana 'okulu bırakma sana yardım ederim' dedi. Sağolsun ben de okudum ve üniversiteyi de bitirdim. Arkadaşlarım dışladığı zaman çok kötü oldum. Desteklerle okudum” ifadelerini kullandı.
“İş istiyorum”
Üniversiteyi de bitiren Serap Zengin, eğitim hayatı boyunca çok zorluklar geçirdiğini ve devletin desteğiyle hastalığından azda olsa kurtulduğunu kaydederek, “Devletimin bana destek verdiği için onlara hayırlı bir çalışan olmak istiyorum. İş istiyorum. Desteklerle okudum. Kafadan 2 defa oldum. Kulak burun boğazdan defalarca ameliyat oldum. Şu anda beynimde ilerleme sürüyor. Ama doktorlar riskli olduğu için ameliyata da yanaşmıyor” diye konuştu.
“Devletimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı”
2 liraya ayakkabı boyayarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Şeracettin Zengin ise, “Devletimiz her konuda bize destek oldu, kızımı okuttular. Serap da yardımlara karşılık verip üniversiteyi bitirdi. Şimdi Serap’ın hastalığı devam ediyor. Devletimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Kızım için bir iş istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.