TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LÖSEV’in melekleri işbaşında

Günümüzde en büyük sorun haline gelen, bir çok türü nedeniyle en büyük ölüm sebeplerinden biri olan kanserle mücadelede toplumsal duyarlılık sağlanmaya çalışılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
LÖSEV’in melekleri işbaşında

ADANA (İLKHABER) - Bir çok kurum ve kuruluşun yanı sıra dernek ve vakıflar da bu yöndeki çalışmalarına ağırlık verirken, iletişim araçlarını da kullanarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Yaptığı çalışmalar, panel ve söyleşilerin yanı sıra ev ve hastane ziyaretleriyle de dikkat çeken LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) hasta yakınları ve gönüllüler aracılığıyla da dikkat çekiyor...

Genel merkezi Ankara’da bulunan LÖSEV ülke genelinde örgütlenme çalışmalarına da hız verirken, ayni ve nakti yardımlarla da her hasta çocuğa ulaşmaya gayret ediyor. Lösemi hastası çocukların tedavi süreçleriyle de yakından ilgilenen, hasta yakınlarıyla görüşen, el ilanı ve afişlerle de toplumsal duyarlılığın oluşması için çaba sarfeden LÖSEV’in meleklerinden bir kaçı da hafta içinde Adana’da yoğun bir proğram gerçekleştirdi.

Hastane bahçesinde, cadde ve sokakta, AVM’lerde vatandaşlarla görüşen LÖSEV melekleri, hasta çocuklara tedavilerinin tamamlanmasının ardından protein ihtiyaçlarının karşılanması için et dağıtımı da gerçekleştirdi. Lösemi hastası olan ailelerle iletişime geçen, ihtiyaçlarının karşılanması için çaba sarfeden meleklerden Selin Çakıcı ve Merve Can; Adanalılar’ı LÖSEV’e bağışta bulunmaya çağırdı.

Özellikle kurban bağışı konusunda Adanalılar’a çağrıda bulunan Çakıcı ve Can; “Her kurban, Lösemili çocuklara can” diyerek, “Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekalet vererek kurbanlarınızı dini usüllerle kestirebilir, bağışlarınızla Lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz” dediler.

Kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirip, bağış konusunda duyarlılık oluşturmaya gayret eden LÖSEV Melekleri; kurban bağışları sayesinde onbinlerce lösemili ve kanserli çocuk ve yetişkinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağladıklarını, bağışlar sayesinde hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan %92 oranında iyileşmesini sağlayarak, kurbanın gereğini yerine getirdiklerini ifade ettiler.

Çakıcı ve Can, vekaleten kurban veya Kurban Bayramı bağışlarının her lokmasının, her kuruşunun yerini bulması ve hayat kurtarması için çalıştıklarını, Lösemili ve kanser hastası çocuklar ile yetişkin hastaların iyileşmesi için 12 ay boyunca taze et ve et ürününü aileleri incitmeden, gururlarını kırmadan dağıttıklarını dile getirdiler.

LÖSEV’in melekleri Çakıcı ve Can, istismarcılara ve dolandırıcılara da dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Çakıcı ve Can; LÖSEV ve Lösemili çocukların adını kullanarak kapı kapı dolaşıp dergi satanlara, sahte kimlik ve makbuzlarla bağış toplayanlara karşı duyarlı olunması çağrısında bulundu.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ?

Selin Çakıcı ve Merve Can, bağış yapmak isteyenlere, nasıl bağış yapabilecekleri konusunda bazı açıklamalarda da bulundu. Can ve Çakıcı, “ LÖSEV’e bağış yapmak isteyenler;

İnternet üzerinden; www.losev.org.tr adresinden KURBAN BAĞIŞI linkini tıklayarak...

Banka şubelerinden; Ülkemizdeki bankaların tüm şubelerinden BAĞIŞ EKRANLARI aracılığıyla ve masraf ödemeden...

LÖSEV’in Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir ve Kayseri’deki ofislerini ziyaret ederek....

PTT Şubelerinden veya Telefonla;  Türkiye’nin her köşesindeki PTT şubelerinden 120660 No’lu posta çeki hesabı ile masraf ödemeden...

Ayrıca;

Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesi LÖSANTE için, lösemili çocukların ve kanser hastalarının ücretsiz tedavileri için bağışta bulunabilirsiniz. Çocuklarımızın yaşam kaynaklarından birisi de bağışladığınız ev ve arsalardır. Daha fazla çocuğumuzun yüzünü güldürebilmek, onlara yeni hastaneler, yaşam evleri yapabilmek için her türlü yardıma ihtiyaç duymaktayız. Ayrıca nakit bağışlarınızla Ankara’daki LÖSANTA Hastenimizin odalarına adınızı veya kaybettiğiniz bir yakınınızın adını verebilirsiniz” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.