TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin 2. OSB için gün sayıyor

MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, yüklenici firmanın kanalizasyon, yol ve su gibi altyapı çalışmaları yerinde incelediklerini belirterek, yüklenici firmanın altyapı çalışmaları Kasım ayına kadar tamamlayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin 2. OSB için gün sayıyor

 

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Mardin´de yatırım yapma talepleri artınca mevcut Mardin Organize Sanayi Bölgesi taleplere cevap veremez duruma geldi. Nusaybin yolu üzerinde 1040 dönüm alan üzerinde kurulan 2. OSB´nin ihalesi yapılan altyapı çalışmalarına başlandı. Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, MARSİAD Başkanı ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan ile 2.OSB Müdürü Mahmut Acay altyapı çalışmaları yerinde inceledi.

MTSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, yüklenici firmanın kanalizasyon, yol ve su gibi altyapı çalışmaları yerinde incelediklerini belirterek, yüklenici firmanın altyapı çalışmaları Kasım ayına kadar tamamlayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Elektrik alt yapı ihalesinin   olmaması dikkat çekerken en kısa sürede yapılması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Tutaşı “ Mevcut altyapı çalışmalarını yerinde gördük. Yüklenici firma yetkilileri Kasım ayında alt yapının tamamlanacağını söylediler. Elektrik altyapısının ihalesi de tamamlanır ve çalışmalar tamamlanırsa, yatırımcıların müracaatları değerlendirilerek arsa tahsisleri yapılacak.” dedi.

“CAZİBE MERKEZLERİNE EV SAHİPLİĞİ”

2.OSB´de bir an önce arsa tahsislerinin yapılmasının gerektiğine vurgu yapan Tutaşı “ 2. OSB cazibe  merkezlerine ev sahipliği yapacağı için daha çok anlam ve önem kazanıyor. Oda olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz. Mardin´in ve bölgenin kalkınmasında önemli bir etken olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“MEVCUT OSB’Yİ

ÖRNEK ALALIM”

Mardin Organize Sanayi Bölgesindeki çalışma ve gelişmeleri örnek alacalıklarını söyleyen Tutaşı “Mevcut OSB her anlamda rüştünü ispat etmiş durumda. Biz de çalışmalarımızda  OSB´yi örnek alıp yönetiminin deneyimlerinden faydalanacağız.” dedi.

DUYAN: DESTEKLERİZ

Mardin Sanayici ve İşadamları Deneği Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır  Duyan ise, 2.OSB´nin bir an önce hizmete girmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Duyan, deneyimlerini ve karşılaşılan zorlukların aşılması için 2.OSB yönetimiyle deneyimlerini paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

2.OSB Bölge Müdürü Mahmut Acay,  8 milyon liraya alt yapı ihalesi yapılan 2.OSB´nin 1040 dönüm alan üzerinde kurulduğu ve 72 parselden oluştuğunu belirtti.

YABANCI YATIRIMLAR VAR

Diğer taraftan ikinci organize sanayi bölgesi için yabancı yatırımcıların sıraya girdiği öğrenildi. Önemli yabancı sanayicilerinin de burada yatırım yapacakları  belirirken, “Ortadoğu ülkelerine en yakın sanayi bölgesi Mardin 2. Sanayi Bölgesi’dir. Onun için tercihlerimiz oldu.” diye açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.