TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Odabaşı hizmetleriyle tam not aldı

Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaşı kayyum olarak belediye başkanlığına atandığı günden bu yana ilçede yaptığı başarılı hizmetlerinden dolayı halkın takdirini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaymakam Odabaşı hizmetleriyle tam not aldı

 

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaşı kayyum olarak belediye başkanlığına atandığı günden bu yana ilçede yaptığı başarılı   hizmetlerinden dolayı halkın takdirini kazandı.

   

Doğu ve Güneydoğunun en büyük ilçelerinden birisi olarak bilinen ve özellikle tarım ve hayvancılık alanındaki adından sık sık bahsedilen Kızıltepe İlçe Belediyesi yapılan hizmet ve çalışmalar sayesinde modern bir ilçe durumuna geldi. Vatandaşlar yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.

 Kaymakam Ahmet Odabaşı Kayyum belediyesine atandığı günden bu yana ekibi ile yaptığı hizmetleri sayesinde ilçenin çevresini değiştirdi. Vatandaşlar, yalpan hizmetler konusunda yorumlarda bulunarak, “ İlçemiz çok büyük önem taşımaktadır. Güneydoğu Anadolu ilçeler arasında en çok nüfusa sahip bir ilçedir. Aslında gerçek nüfus sayımı yapılsa 300 bini bile geçer. Bugüne kadar sokaklarımız açık kanalizasyonlarla ve toz, dumanla dolu idi. Sayın Kaymakamımız Belediye Kayyumuna atandığı günden bu yana insanca yaşamaya başladık. Şöyle Cumhuriyet alanına bir bakılsın. Nasıldı ve nasıl oldu. Sokaklarımız nasıldı ve nasıl oldular. Çocuk parklarımız nasıldı ve şimdi nasıl oldular. Çocuklar güler yüzle eğlenebiliyorlar. İnsan istese çalışabilir. Kızıltepe Belediyesi Ramazan ayın boyunca halkla oturdular. Halkla iftar yemeklerini açtılar. Ramazan ayın boyunca hayatımızda görmediğimiz çeşitli etkinliklere görmeye başladık. Çocuklarımız keyifli bir şekilde eğlenebildiler. Sık sık sohbetler yapıldı. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açtığı uluslar arası tarım fuarında çocuklarımızı gezdirerek ilk defa böyle mutlu bir gün yaşadılar. Kısacası belediyemizden çok memnunuz.” dediler.

 

 Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaşı, insana hizmet etme şiarı ile yola çıktıklarını belirterek, “Göreve ilk geldiğimiz günden bugüne kadar Kızıltepe halkımıza 7’sinden 70’i ne kadar sevgi, saygı   ve büyük bir samimiyetle yaklaştık. Bu insanlara ne kadar hizmet etsek azdır. Biz belediye olarak günü birlik  işler yaparak  değil, gelecek ve bu ülkeyi yönetecek yeni nesillerimizi düşünerek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla  hizmetlerimizi gerçekleştirirken toplam kalite yönetimi prensiplerine vicdan sesimizi dinleyerek  daima bağlı kaldık. Bundan sonra da bağlı kamaya devam edeceğiz. Bütün çalışmalarımız okullarıyla, sağlık tesisleriyle, yeşil alanlarıyla ve bahçeleri ile özellikle yıllardır çamur ve toz toprak içinde olan yollarını yapılarak halkımızın hizmetlerine soktuk. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına güvenle ve en etkin biçimde  cevap verebilecek  bir Kızıltepe’yi  değil, Mardin ve ilçelerinde Türkiye’ye örnek olabilecek bir kent  ilçe haline getirtirdik. Biz bu çalışmalarımızı yaparken bizleri destekleyen Kızıltepe halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 “Belediyemiz yaptığı birçok çalışmayla adından söz ettirmeye devam ediyoruz Vatandaşlarımız için elimizden  gelenin en iyisini yapmaya çalışan belediyemiz, bünyesindeki birimleri ile çalışmalarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyoruz.”diyen  Odabaşı yapılan çalışmaları daha sonra şöyle sıraladı; “Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizdeki bütün park ve yeşil alanlarda bakım onarım çalışmaları devam etmektedir. Çocuk oyun grupları kurularak çocuklarımızın rahatça oynayabileceği alanlar oluşturulmaktadır. Ayrıca çocuk oyun grubu kurulan yerlerde peyzaj çalışmaları da yapılmaktadır.  Peyzaj çalışmalarında, seralarımızda yetiştirilen mevsimlik çiçekler ilçemizi süslemektedir. Bununla birlikte ilçemizin on farklı yerinde çeşmeler yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Mezopotamya'nın tarih kokan motiflerinin işlendiği çeşmelerden ilki Eski Hastane Caddesinde vatandaşların hizmetine sunulurken, başta Cumhuriyet Meydanı, Toki, Şahkulubey Caddesi, hayvan pazarı, ilçe stadyumu ve buğday pazarı yakınlarında olmak üzere toplamda on içme suyu çeşmesinin kurulumu tamamlandı. İlçemizin farklı noktalarına Kardeş Belediye olan İzmit Belediyesi ile ortaklaşa dekoratif aydınlatma çalışmaları yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’na, Şanlıurfa Caddesi başlangıcından Eski Hükümet Konağının bulunduğu cadde bitimine kadar dekoratif led ışıklandırma çalışması yapılırken; tarihi ipek yolu caddesi, Eski Hastane Caddesi, Mardin kavşağı ve Mardin yoluna da başak motifleriyle ilçemize yenilikler ve güzellikler katmaya devam ediyoruz. Son dönemde de görsel zenginlik üzerine çalışmalarına hızla devam eden belediyemiz Eski Hastane Caddesi üzerinde bulunan kavşağa saat kulesi inşa etti. Üzerinde mimari esintiler taşıyan, 10 metre yüksekliğinde, görselliği ile estetik bir görünüme sahip olan saat kulesi kısa zamanda tamamlayarak ilçemizin sembolü haline geldi. Başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında peyzaj çalışması ile saat kulesinin etrafında gerekli görsel yeşillikler yapılarak bambaşka bir görünüme kavuşması sağlanacaktır. 

        Bunların yanı sıra alt yapı çalışmalarına da gereken önemi veren belediyemiz bazı yolların mıcır serimi ile yolun asfalt döşemesini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sundu.  Altı aylık bir çalışma sonucunda 1764 kamyon mucur serimi,950 kamyon toprak dökümü ve 520 kamyon kaba malzeme kullanıldı. Belediye ekiplerimiz ayrıca 9610 m2 parke taşı döşemesi çalışması yaptı. Bu süre içerisinde taziye evleri ve mahallelerdeki (köylerdeki) yolların bakım onarım ve yol genişletme çalışmaları devam etmektedir.

      Tüm bunların yanında belediyemiz kültürel ve sosyal aktivitelere de yer vermeyi ihmal etmemektedir. 1.Ahmed-i Hani Liseler arası bisiklet ve koşu yarışması festivalini düzenleyerek özellikle çocuklarımıza, gençlerimize bilinçli spor yapma alışkanlığı kazandırarak sporu hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak görmelerini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıca çeşitli tiyatro gösterimleri çocuklarımızın ve gençlerimizin beğenisine sunuldu. Kardeş Belediyemiz olan İzmit Belediyesi ile ortaklaşa yapılan ve ilçemizde bir ilk olan çorba çeşmeleri vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Yapıldığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı ile otogar alanında yapılan ikram çeşmelerine sabahları saat 07.00’ de her bir çeşmeye 250 litre toplamda 500 litre çorba konularak vatandaşlarımızın faydalanmaları sağlanmaktadır. Ayrıca Ramazan ayı boyunca çorba çeşmelerimizden vatandaşlarımıza çeşitli şerbetler ikram edildi. Belediyemiz, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek sosyal yaşantımızı renklendirmek amacıyla Ramazan ayında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaptı. On bir ayın sultanı Ramazanın gelişiyle birlikte günde bin beş yüz kişilik olmak üzere Ramazan boyunca kırk üç bin beş yüz kişilik iftar sofrası kurdu. Belediyemiz tarafından yapılan etkinlikler manevi duyguların yüceltildiği, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını dolu dolu yaşamamıza vesile oldu. Etkinlikler kapsamında Aşuk ile Maşuk, Palyaço, Arap Bacı, Nasrettin hoca ve semazenler eşliğinde değerli sanatçılarımızdan ilahiler yer aldı. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız için özveriyle çalışan ve kendileriyle gönül bağıyla da birlikte olan belediyemiz vatandaşlarımızdan tam not aldı. Etkinlikte gönüllerince eğlenen minikler, kendilerine ikram edilen pamuk şekeri ve dondurmayı yerken, sahnedeki gösterileri ise büyük bir heyecanla izledi. Etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlarımız unutulmaya yüz tutan Ramazan ayı geleneklerinin yaşatılmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

     Belediyemiz bünyesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde açılışı yapılan Hanımeli Kadın Merkezimizde birçok kurs verilmektedir. Merkezimiz Kadınlara yönelik birçok çalışma yürütürken aynı zamanda kadınların kendilerini iyi hissetmelerini yeteneklerinin farkına varmaları, verilen kurslarla sağlanmaya çalışılmaktadır. Aynı zamanda merkezimizde kadınlara ve çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve destek hizmetleri verilmektedir. Bireysel görüşmelerde bireylerin kişisel, ailevi sorunlarına çözümler üreterek, sosyal desteğe ihtiyacı olan kişileri desteklemeyi amaçlamak, aile içi şiddet ve çocuk istismarı konusunda bilgilendirmeler yapmak merkezimizin temel amacıdır. Bunun yanında çocuklarımızı da unutmayan belediyemiz onlar içinde birçok çalışma yapmakta ve yapmaya devam etmektedir.  Hanımeli Kadın Merkezimizde çocuklarımız için cep sinemasını açarak onları sinemayla buluşturduk. Çocuklarımız için en güzel şeylerden biri, güven içinde oynayabilecekleri bir sokak olduğunu düşünerek onlar için “Çocuk Sokağını” yaparak hizmetlerine sunduk.

            Milletimizin sorunlarını, hastaların, bakıma ve yardıma muhtaç olanlara yardım etmek, vatandaşlarımıza daha iyi daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla Kaymakam- Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’ın talimatıyla Mardinmasa/Kızıltepe “Belediyeniz Sizinle” ekibi oluşturuldu. Ekibimiz vatandaşlarımızla iç içe olup vatandaşlarımızın şikâyet, istek ve dilekleri üzerine çalışmalarına yön vermektedir. 2 bin dokuz yüz ev ziyaretinde bulunup, 750 istek ve şikayet dinleyip, 4 bin hediye paketi dağıtımı yapan ekibimiz çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Merkez binanın giriş katında olup şahsen başvuru yapılabildiği gibi ayrıca vatandaşlarımız e-mail ve telefonla da dilek ve şikâyetlerini iletebilirler.

    Tüm bu çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızın sağlığını ve huzurunu, sağlamak için halk sağlığına aykırı hiçbir davranış ve tutuma müsaade etmeyen zabıta ekiplerimiz denetimlerini her geçen gün daha da sıklaştırmaktadır. Altı aylık bir çalışma sonucunda 5 bin 153 iş yeri denetimi yapan ekiplerimiz, yapılan denetimlerde temizlik kurallarına uymayan ve tarihi geçmiş ürünleri raflarda bulunduran 257 iş yerine cezai işlem uyguladı. Aynı zamanda Mardin mühendisler odası ve zabıta ekiplerimizin ortak çalışmasıyla 251 asansör de mühürlendi.

   Tüm bu çalışmalarımız vatandaşlarımızın daha iyi bir Kızıltepe de yaşaması içindir. Milli birlik ve beraberliğimizin daim olması, vatandaşlarımızın huzur, mutluluk, sağlık ve refah içerisinde yaşaması için bizler çalışmalarımıza en iyi şekilde devam ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi “Belediyeniz Sizinle” belediyemiz vatandaşlarımızla birlikte ve birlikte olmaya devam edecektir.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.