TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zırhlı Yunus Timleri göreve hazır

Adana Emniyet Müdürlüğü’nce Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konulan; ‘Zırhlı Yunus Timleri’ sahaya indi. Başta terör örgütleri olmak üzere zehir tacirlerine karşı amansız bir mücadele edecek olan yeni proje kapsamında 3 ay boyunca özel eğitim alan 56 polis göreve başlarken, yeni ekipler de eğitimlerine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zırhlı Yunus Timleri göreve hazır

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana Emniyet Müdürlüğü’nce Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konulan; ‘Zırhlı Yunus Timleri’ sahaya indi. Başta terör örgütleri olmak üzere zehir tacirlerine karşı amansız bir mücadele edecek olan yeni proje kapsamında 3 ay boyunca özel eğitim alan 56 polis göreve başlarken, yeni ekipler de eğitimlerine devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan; ‘Emniyet Müdürleri Kararnamesi’ kapsamında Bursa’ya atanan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’ın veda töreninde Türkiye’de ilk defa Adana’da uygulamaya konulan ve özellikle narkotik ve terör suçlarının yoğunlaştığı bölgelerde görev alacak olan zırhlı yunus timlerinin tanıtımı yapıldı.

Ak, Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki tanıtımda yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'de ilk defa Adana'da uygulanmaya başlandığını ve bu proje ile bölgelerde tam hâkimiyet sağlayacaklarını belirterek, ‘’Adana’nın müzahir bölgelerine ilişkin makus talihini kıracağız” dedi.

TÜRKİYE’DE YENİ BİR GÜVENLİK SİSTEMİ

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirmiş oldukları; ; ‘Zırhlı Yunus Timleri Projesi’ ile Türkiye’nin terör ve narkotik suçlarla mücadelede elini güçlendireceğini kaydeden Osman Ak,  ‘’ Adana için çok özel ve önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Türkiye’de operasyonel ve bölgesel anlamda ilk olacak bir güvenlik sistemi oluşturduk. Bundan sonra organize suç şebekelerinin alanda belli hâkimiyetler sağlamasını Zırhlı Yunus Timleri ile beraber kıracağız. Bu Türk polisinin yeni ve önemli bir faaliyeti olacak. Burada görevli arkadaşlarımız 3 aydan beri her türlü konuda kapsamlı bir eğitim aldılar ve 24 saat alanda hareketli olacaklar. Çok kısa sürede çok güzel sonuçları siz yaşayacaksınız, ben izleyeceğim.’’ Dedi.

Emniyet teşkilatından özel olarak seçilen polislerin, yaklaşık 3 aydan bu yana özel bir eğitim aldığını dile getiren Osman Ak, bu hafta sonu da ilk grubun eğitimlerini tamamlayacağını, ardından da bölgelerine geri dönüp, çalışmalarını sürdüreceğine değinen Ak, ‘’Bu arkadaşlarımız, terör ve narkotik suçlara karşı çok daha etkili bir mücadele ortaya koyacak. Yani hem terör, hem de narkotik suçlara karşı mücadelede marjinalleşeceğiz.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Söz konusu proje, suç ve suçlularla mücadelede ortaya konulan mücadelenin sürekliliği anlamında atılan bir adımdır. ‘Zırhlı Yunus Timleri Projesi’nin başarılı olarak, Türkiye’ye örnek olacağına da inanıyorum.’’ Şeklinde konuştu.

ADANA’YA ‘OPERASYON KÖYÜ’

 

Öte yandan, Türkiye’de sadece Ankara’da bulunan; ‘Operasyon Köyü’nün ikincisinin Adana’da inşa edileceği müjdesini de veren Osman Ak, ‘’Adana Havalimanı’nın hemen yanında yer alan ve Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen alana; Özel Harekât Şubesi’ne ait binaların yanı sıra spor tesisleriyle birlikte bir ‘Operasyon Köyü’ inşa edilecek. Operasyon köyü çok önemli bir proje. Ankara’dan gerekli onaylar alındıktan sonra kendi imkânlarımızla bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.