TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evleri yanan çift kahvehanede yaşıyor

Adana’da 2 ay önce evleri yanan yaşlı çift o tarihten buyana mahalle kahvehanesinin bir bölümünde yaşayarak hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2017 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2017 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Evleri yanan çift kahvehanede yaşıyor

Bayram BULUT 

ADANA (İLKHABER) - Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi Cerenli Mahallesi’nde ikamet eden 78 yaşındaki Mustafa Durdu ve eşi 76 yaşındaki Ramiye Durdu’nun yaşadığı ev bilinmeyen bir nedenden ötürü yandı. Yaşlı çift evlerinin yanması ile sokakta kaldı. Evleri olmayan çifte mahallede bulunan kahvenin kullanılmayan bir bölümüne taşınarak hayatlarını idame ettirmeye başladı. Evleri tamamen yanan kişilere köy halkı yatacak, kıyafet ve yemek kapları verdi. 

KAHVEHANE KÖŞESİNDE YAŞIYORLAR

Kahvehane köşesinde yaşayan Mustafa Durdu ve eşinin durumunu ilçeyi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Dr. Mustafa Kemal Özkan öğrendi. Vatandaşların yaşlı çiftin durumunu anlatması üzerine Durdu çiftini ziyaret eden Özkan, Mustafa Durdu ve eşinden durumları ve yaşantıları hakkında bilgi aldı.

EVİMİZ VE BÜTÜN EŞYALARIMIZ YANDI

Mustafa Durdu, yaklaşık 2 ay önce evleri yandığın da, bütün eşyalarının yandığını hiç bir şey kurtaramadıklarını söyledi. Kalacak yerleri olmadığı için kahvehanenin kullanmadıkları bir bölümünde yaşadıklarını söyleyen Mustafa Durdu, kırsal alandaki mahallede kimseye çay satamadığını, komşularının desteği ile yaşadığını söyleyen Mustafa Durdu, "Bazen günde 10 çay satabiliyorum. Bazen siftah bile yapmadığım oluyor. Komşularım yemek verirse yiyoruz. Çok zor durumdayız" diye konuştu.

SEZONLUK ÇALIŞIYOR
Yangın sonrası portakal bahçelerinde sezonluk olarak yevmiyeli işçi olarak çalıştığını söyleyen Mustafa Durdu’nun eşi Ramiye Durdu ise, evlerinin yanması ile hiç bir şeylerinin kalmadığını aktardı. “Eşimle birlikte bu çay ocağında kalıyoruz.” Diyen Remiye Durdu, “Bulunduğumuz yer zaten fakir bir mahalle, bu yüzden komşularımız elinden gelen desteği verse de, yanan evimizi tekrar yaptıramadık. Bu çay ocağında yaşıyoruz. Çocuklarım var ancak onlarda fakir olduğu için bize yardım edemiyorlar. Devletimizden yardım bekliyoruz. Kış geliyor, burada kalırsak soğuktan ölürüz" ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK SORUNLARI İLE İLGİLENECEK

 Dr. Mustafa Kemal Özkan tarafından muayene edilen Durdu çifti ziyaretinden ve ilgisinden dolayı Özkan’a teşekkürlerini sundu. Dr. Mustafa Kemal Özkan, Mustafa Durdu ve eşinin, devlet güvencesi oluncaya kadar, bütün sağlık sorunları ile kendisinin ilgileneceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.