TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevk edildikleri hastanede ölen hastalara otopsi yapılacak

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine başka hastanelere sevk edildikten sonra hayatını kaybeden 2 hastanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sevk edildikleri hastanede ölen hastalara otopsi yapılacak

 ADANA (İHA) - Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4 gün önce merkezi gaz sisteminin oranlarının düşmesi üzerine başka hastanelere sevk edildikten sonra hayatını kaybeden 2 hastanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. 

Geçen cuma günü Yüreğir ilçesindeki Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde anestezide kullanılan azot protoksit tanklarına yanlışlıkla hidrojen sülfür ve karbonmonoksit pompalanması nedeniyle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastalar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Tedbiren sevk edilen hastalardan Ömer Jaber (66) Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde, Zamir Karabıyık (81) ise Adana Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
Ölen 2 kişinin cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespit edilebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi.
Zamir Karabıyık'ın oğlu Yaşar Karabıyık, babasının ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek, “Gözü rahatsızdı daha sonra böbrek yetmezliği ortaya çıktı. Gaz olayı ortaya çıkınca sevk ettiler. Sadece bizim hastamız için değil, herkeste aynı durum var. Ufak bir operasyon gördü, 6 gün sonra öldü” ifadelerini kullandı.
Ömer Jaber'ın oğlu Zekeriya Jaber ise kanser tedavisi gören babasının yoğun bakıma yattıktan 10 gün sonra başka hastaneye sevk edilmesinin ardından öldüğünü belirterek, babasının Seyhan Uygulama Merkezi'ne neden sevk edildiğini bilmediğini söyledi.

Vali Demirtaş: "Gazdan etkilenenlerin durumu iyi"
Öte yandan Vali Mahmut Demirtaş, gazdan etkilenen ve başka hastaneye sevk edilen 6 kişinin yoğun bakımdan çıktığını, tedavilerinin devam ettiğini, durumlarının iyi olduğunu bildirmiş, ölümlerin gazla vak'asıyla ilgili olmadığını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.