TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Violinst Baloğlu’ndan Peri Bacaları’nda müzik ziyafeti

60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan ve Peri Bacaları olarak adlandırılan Kapadokya’da klasik müzik ziyafeti. Adanalı violinist Önder Baloğlu, 2017 yılındaki gerek solo ve oda müziği veya orkestra ve operadaki sayısız konserin üç tanesini Eylül başında Kapadokya'daki Klasik Keyifler Müzik Festivali'nde verecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Violinst Baloğlu’ndan Peri Bacaları’nda müzik ziyafeti

 ADANA (İLKHABER)- 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan ve Peri Bacaları olarak adlandırılan Kapadokya’da klasik müzik ziyafeti. Adanalı violinist Önder Baloğlu, 2017 yılındaki gerek solo ve oda müziği veya orkestra ve operadaki sayısız konserin üç tanesini Eylül başında Kapadokya'daki Klasik Keyifler Müzik Festivali'nde verecek.

Klasik Keyifler Müzik Derneği sayısız büyüleyici alanları ve tarihi mekanları müzik ile doldurmak üzere 7. Uluslararası Müzik Festivali ile tekrar Kapadokya’ya dönüyor. 1 - 5 Eylül 2017 tarihleri arasında bölgenin misafirleri batı klasik müziği repertuarlarından oluşan müzik etkinliklerinin tadına varacaklar.

KKMD’nin “Oda Müziği Akademisi” festivalin ana etkinliği olup, Tatjana Masurenko, Peter Bruns, Ellen Jewett, Özcan Ulucan ve Önder Baloğlu gibi isimlerin yer aldığı eğitmen kadrosu ile de aynı zamanda kendilerini öğretime adamış heyecan verici uluslararası müzisyenlerden oluşuyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçılar oda müziğinin paylaşımcı evreninde yeni arayışlara yelken açıyorlar.

Adanalı keman ustası Önder Baloğlu, 2017 yılındaki gerek solo ve oda müziği veya orkestra ve operadaki sayısız konserin üç tanesini Eylül başında Kapadokya'daki Klasik Keyifler Müzik Festivali'nde verecek. Kapadokya’da verecekleri konser hakkında açıklamada bulunan Baloğlu, “Bu sene program koordinatörlüğünü üstlendiğim festivaldeki ilk konserde Klasik Keyifler'den dostlarım Ellen Jewett, Gökhan Bağcı ve Ali Başeğmezler ile oluşturduğumuz yaylı dörtlü ile hem festival orkestramız eşliğinde solist olarak sahne alıyoruz hem de festival orkestramızın grup şefliklerini üstleniyoruz. Birbirinden güzel olacak konserlerden 4 Eylül'dekinde Duo BalKan olarak piyanist Çağdaş Özkan ile sahne alacağım ve 5 Eylüldeki kapanış konserinde de tüm katılımcıların çeşitli formasyonlarda sahne alacağı bir oda müziği şenliği olacak. 

Gereken sponsorluk ve destek bulunursa yakın bir zamanda Adana ve Çukurova'nın da büyülü mekanlarında böyle bir festival düzenlemek istiyorum. Hem dünyaca ünlü sanatçıları hem de Türkiye'nin ve de özellikle Adana'nın yetiştirdiği dünya çapındaki sanatçıları bu tarz bir festivalde bir araya getirmek ve Adana ve Çukurova halkına ve belki de Türkiye'nin farklı yerlerinden bölgeyi ziyarete gelen kitleye kaliteli müzik sunmak bu konudaki hedeflerimdendir.” Dedi. 

Konserler, 1 Eylül 2017 tarihinde Klasik Keyifler Festival Orkestrası’nın Avanos’ta yeraltında bulunan görkemli Güray Seramik Müzesi’nde gerçekleştireceği konser ile başlayacak. Şef Lorenzo Castriota yönetiminde gerçekleşecek konserin solistleri Ulaş Yurtoğlu, Ellen Jewett, Önder Baloğlu, Ali Başeğmezler ve Gökhan Bağcı. Konser repertuvarını J.S. Bach, E. Ysaye ve A. Schoenberg’in eserleri oluşturmakta.

Festivalin ikinci günü tarihi dokusu ve iyi korunmuş doğal çevresiyle dikkat çeken Perili Ozanlar Vadisi’nde son yıllarda başarılı konserleri ile dikkat çeken Saygun Quartet, F. Mendelssohn-Bartholdy’nin Op.80 6 numaralı yaylı dörtlüsünü ve F. Say, ‘Divorce’ Op.29 eserini seslendirecekdir.

1500 yıl önce keşişlerin ve rahiplerin barındığı, İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, yüz yıl öncesine dek bezir yağı üretimi için kullanılan Argos in Cappadocia tarafından restore edilmiş olan Bezirhane, 3 Eylül 2017 tarihinde iki konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Özellikle barok dönem eserlerin icrası ile dikkat çeken alman viyolonsel sanatçısı Peter Bruns sabah saat 06:30’da müzik tutkunlarına Bezirhane’nin olağanüstü akustiği eşliğinde izlenmeye doyum olmayacak bir konser gerçekleştirecektir. J.S.Bach’ın BWV 1008 numaralı ikinci solo viyolonsel süitini seslendirerek gerçekleştireceği konserin ardından akşam saatler 20:30’u gösterdiğinde dünyaca ünlü viyola sanatçısı Tatjana Masurenko ve son yıllarda gerçekleştirdiği konser ile isminden sıkça bahsettiren BEGOA Ensemble aynı sahneyi paylaşacak. Konser repertuvarı N. Başeğmezler, W. A. Mozart ve D. Shostakovich’in birbirinden güzel ve ilgi çekici eserlerinden oluşuyor.

4 Eylül 2017’de 1729 yılında inşa edilmiş olan Konstantin-Elleni kilisesinin doğal ve tarih kokan atmosferinde genç yaşlarına rağmen yurtiçi ve yurtdışında önemli işler yapmış ve düzenli konser veren iki oda müziği grubunu dinleyeceğiz. Duo BalKan ve Geistesblitz Trio W.A.Mozart’tan F.Schubert ‘e U.Asuroglu’dan N.Kapustin’e özel bir konser repertuvarı ile dinleyici ile buluşacaklar. 

Festivalin son etkinliği olan “KK EXTRAVAGANZA” konseri 5 Eylül 2017 tarihinde bütün festival katılımcılarının katılımıyla gerçekleşecek bir müzik şölenidir. 7. Klasik Keyifler Uluslararası Kapadokya Müzik Festivali katılımcılarının saygın müzik kurumlarından gelen akademisyenler ile çalıştıkları eserleri seslendirdikleri “KK EXTRAVAGANZA” etkinliği gelenek haline gelmiş bir festival kapanış konseridir. Konser ücretsiz olup bütün müzik severlere açıktır.

Ayrıca festival süresince kimi sabahlar UNESCO Dünya Mirası Listesinde olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde ve Uçhisar Kalesinin eşsiz manzarası eşliğinde “Sürpriz Konserler”  de müzik severlerin beğenisini kazanacak etkinliklerdendir.

Festival Klasik Keyifler Müzik Derneği tarafından organize ediliyor.

 

ÖNDER BALOĞLU KİMDİR?

1988'de Adana'da doğan Önder Baloğlu, müzik kariyerine Ferhang Huseynov'dan keman dersleri ile başlamış ve çalışmalarına Nena Jashvili, Pieter Daniel ve Andreas Reiner'ın yaptığı Essen'de Folkwang Sanat Üniversitesi'nde devam etmiştir. Vadim Guzman, Gordan Nikolic, Ivry Gitlis ve Patricia Kopatchinskaja gibi ünlü müzisyenlerle çalışma fırsatı. Folkwang Senfoni, Koblenz Rheinische Devlet Filarmoni Orkestrası, Bochum Senfoni Orkestrası, Duisburg Filarmoni ve Topluluk Folkwang Modern ile yaptığı birçok Türk Orkestrası ile solist olarak çalıştı. Ayrıca TRT, Alman ZDF ve WDR3 yayınlarında yer aldı.

Yalnızlaşmalarına ek olarak, Ankara Bilkent Senfoni Orkestraları, Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Duisburg Filarmoni Orkestrası ya da kendi "Les Essences" gibi orkestra şefleri tarafından orkestralar düzenleyerek oda müziği tutkusunu farklı bir yöne taşıdı. Önder, bir dizi oda topluluğu oynamaktadır; Duha BalKan, Quart.essence, Ensemble Turkuaz ve diğerleri Avrupa ve Türkiye'de Philharmonie Essen, Tonhalle Düsseldorf, Konzerthaus Berlin, İstanbul-Essen Avrupa Kültür Başkentleri etkinlikleri, Berlin Genç Euro Klasik Festivali, Musiquem Lleida İspanya Uluslararası Müzik Festivali, ŞİMDİ "ŞİMDİ!" Essen'de Duisburger Akzente Festivali, Kapadokya'da Klasik Keyifler Uluslararası Müzik Festivali, Finlandiya'da Kuhmo Oda Festivali. 2015'ten beri, Önder, oda müziği festivali "Klassisch.Unterirdisch'in sanatsal direktörüdür.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.