TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 saniyede araç tespiti

Adana Emniyet Müdürlüğü’nce Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konulan; ‘Zırhlı Yunus Timleri’ sahaya indi. Adana Emniyet Müdürlüğü geliştirdiği yeni teknoloji ile başta terör örgütleri olmak üzere zehir tacirlerine karşı amansız bir mücadele edecek olan ‘Zırhlı Araç Destekli Yunus Timleri’nin otomobilleri üzerine yerleştirdiği kameralarla trafikteki araçlarının plakalarını bir saniyenin altında okuyarak, çalıntı ve hacizli gibi birçok vakada sakıncalı olup olmadıklarını tespit edecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
1 saniyede araç tespiti

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

 

ADANA (İLKHABER) – Adana Emniyet Müdürlüğü’nce Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konulan; ‘Zırhlı Yunus Timleri’ sahaya indi. Adana Emniyet Müdürlüğü geliştirdiği yeni teknoloji ile başta terör örgütleri olmak üzere zehir tacirlerine karşı amansız bir mücadele edecek olan ‘Zırhlı Araç Destekli Yunus Timleri’nin otomobilleri üzerine yerleştirdiği kameralarla trafikteki araçlarının plakalarını bir saniyenin altında okuyarak, çalıntı ve hacizli gibi birçok vakada sakıncalı olup olmadıklarını tespit edecek.

 

Türkiye’de ilk defa Adana’da hayata geçirilen; ‘Zırhlı Araç Destekli Yunus Timleri’ geliştirilen yeni teknolojiler ile güçlendiriliyor. Başta terör olmak üzere narkotik suçlarla mücadelede sahada olan Zırhlı Araç Destekli Yunus Timleri’nin araçlarına ‘Plaka Tanıma Sistemi’ de takıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geliştirilen sistem ilk olarak kent genelinde 5 araca yerleştirildi.

 

Artık Polis, yeni sitem ile birlikte iki şeritli yoldaki tüm araçların plakalarını bir saniyenin altında tarayıp, araması olup olmadığını belirleyecek. Konu hakkında bilgi veren Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, “Teknolojinin bütün imkânlarından faydalanarak suçlularla mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Artık gençliğimizi ve geleceğimizi çalmalarına asla ama asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Suç ve suçlularla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Yıldız, ‘’Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem kent genelinde ilk olarak 5 araca yerleştirildi. Bunlar, oluşturulan timlere tahsis edilen 6 aracın ikisinde ve 2 resmi asayiş ve bir de resmi trafik otosunda olacak. 

Araçların tavanına kurulan 4 adet kameralı sistem, 2 şeritli yolda hareket veya park halinde araçların plakalarını, ‘Plaka Tanıma Sistemi’yle (PTS) okuyarak Ankara’daki Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığına gönderiyor. 1 saniyenin altında bir sürede aracın marka, model, renk gibi teknik özeliklerini çıkaran sistem, otomobilin çalıntı veya hacizli olduğunu da tespit ediyor.’’ Dedi.

 

 

Başta terör olayları olmak üzere uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde sahaya; ‘Zırhlı Araç Destekli Yunus Timleri’nin sürüleceğine dikkat çeken Selami Yıldız, böylelikle asayiş ve huzurun sağlanması, müdahaleden yoksun alan bırakılmaması, devlet otoritesinin hissedilir şekilde sağlanması, güvenlik güçlerinin alan hâkimiyetini ileri düzeyde arttırıp, bu bölgelerde oluşturulacak hâkimiyetin devamının sağlanacağını söyledi.

 

Güvenlik olmadan özgürlük alanlarının açılamayacağına da değinen Selami Yıldız, “Özgürlük alanlarını da açamazsak huzur ve refahı tesis edemeyiz. Daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir Adana oluşturabilme noktasında herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu kapsamda da 7/24 esasına görev başındayız. Daha iyi ve daha güvenli bir Adana için basının da desteği önemli. Hep birlikte el ele çalışmalıyız.

 

 

Suç ve suçlularla mücadelede teknolojinin bütün imkân ve olanaklarından faydalanmakta kararlıyız. Zehir tacirlerine buradan sesleniyorum; geleceğimizi elimizden alamayacaksınız, buna asla ama asla izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar sizlerle mücadele edeceğiz. Gençliğimizi ve geleceğimizi size çaldırtmayacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.