TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 94. kuruluş yıl dönümünü Adana’da kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2017 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 94. kuruluş yıl dönümünü Adana’da kutlandı.

Sabah saatlerinde Seyhan İlçesi’nde bulunan Atatürk Parkı içerisinde toplanan CHP’liler adına ilk olarak CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetimi tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından ise, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin bulunduğu gruba hitaben bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet halk Partisidir’ sözünü hatırlatarak sözlerine başladı.

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ, ONURLUYUZ

Partilerinin kuruluşunun 94. Yılı münasebeti ile bir araya geldiklerini belirten Başkan Barut, “Bugün burada önderimizin iki büyük eserinden biri olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Yaşını kutlamak için bir aradayız. Mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz, çünkü Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halt Partisi aracılığı ile gerçekleştirdiği devrimlerle birlikte ulusu kulluktan kurtarıp, yurttaş birey olmasını sağlamıştır. Bugün sahip olduğumuz hakların temelinde önderimiz Atatürk ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası vardır. “ dedi.

2019 SEÇİMLERİNİN FİTİLİNİ ATEŞLİYORUZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş nedenlerini ve önemini anlatarak sözlerini sürdüren Barut, CHP’nin 94 yıldır demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık nöbeti tutan tek parti olduğunu savundu. 2019 yılında gerçekleştirilecek seçimler konusunda da görüşlerini belirten Başkan Barut, “2019’da gerçekleştirilecek seçimlerden zaferle çıkıp, çocuklarımıza yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için yeni bir dönemi başlatacağız. Bu dönemin fitilini de bugün burada ateşliyoruz. 94. Yaşımız kutlu olsun. Ne mutlu ki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdiyiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.