TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baş’tan Venedik projesi

Adana Ticaret Odası Başkan adayı Şaban Baş, ATO Başkanı olduğunda projeleriyle Adana’nın sosyal, ekonomik, turizm, sanat ve spor boyutlarıyla gelişkin bir şehir, yaşayan bir şehir haline geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Baş’tan Venedik projesi

 ADANA(İLKHABER) - Adana Ticaret Odası Başkan adayı Şaban Baş, ATO Başkanı olduğunda projeleriyle Adana’nın sosyal, ekonomik, turizm, sanat ve spor boyutlarıyla gelişkin bir şehir, yaşayan bir şehir haline geleceğini söyledi.

 

 “AMSTERDAM-VENEDİK PROJESİ”

 Baş,  başkan olduğunda gerçekleştirecekleri projeleri açıklamaya başladı. Adana-Karataş-Yumurtalık Bölgesini içine alan “Amsterdam-Venedik Projesi”nin hayata geçirilmesine çalışacaklarını, yine bu üç ilçeyi kapsayacak olan Adana- Karataş-Yumurtalık  coğrafyasında hafif raylı sistemin kurulması için çaba sarf edeceklerini ve Adana- Karataş- Yumurtalık coğrafyasında var olan kanalların sayısını artırarak Amsterdam-Venedik örneğinde kanalların açılması için çalışmalar sürdüreceklerini ifade etti.

  “ADANA-KARATAŞ-TUZLA LİMAN-KÖRFEZ PROJESİ”

  Adana-Karataş-Tuzla Liman-Körfez Projesi’ni gündeme taşıyacaklarını kaydeden Baş, “Eski bir Osmanlı Paşası’nın projesi olan ve zaman zaman da siyasilerin ortaya attığı ama bir türlü hayata geçirilemeyen bu projenin gerçekleşmesi için yoğun bir güçle çalışacağız. Adana’nın Taşköprü’sünden başlayarak Seyhan Nehri’nin döküldüğü yer boyunca küçük gemilerin, yelkenlilerin gireceği liman-körfez projesinin hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında olacaktır” dedi.

  “PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ’Nİ ULUSLAR ARASI YAPACAĞIZ”

  Yerel düzeyde her geçen gün ilgi gören Portakal Çiçeği Festivali’ni ulusal ve uluslararası düzeye yükseltilmesi için projeler yapacaklarını vurguladı.

  “ADANA FİLM FESTİVALİ’NE DESTEK OLACAĞIZ”

 ATO Başkan Adayı Şaban Baş, Adana Film Festivali’ne de destek vereceklerini söyledi.

  SPORA DESTEK

“Biz Adanalıyız Projesi”ni başlatacaklarını açıklayan Baş, “Başta Adanaspor ve Demirspor taraftarları olmak üzere şehir halkını, kanaat önderlerini ve çeşitli çevrelerin temsilcilerini içine alan bir platformu oluşturulacak. Bu platform sürekli proje geliştirecek, şehir kültürüne ve şehir mimarisine sanatsal, sportif ve ticari hayata barışçıl katkı yapacak bir platform olarak düşünmekteyiz. Bu platformun amaçlarından biri de şehrin iki köklü takımı olan Demirspor ve Adanaspor’un süper lige çıkarılmasını aktif bir biçimde desteklemesi olacaktır” diye konuştu.

  ATO Başkan adayı Şaban Baş, “Bu projeler hayata geçtiğinde şehir; sosyal, ekonomik, turizm, sanat ve spor boyutlarıyla gelişkin bir şehir, yaşayan bir şehir haline gelebilecektir” şeklinde konuştu.

 

  Baş, projelerini açıklamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.