TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Belediyesi elektronik atık topluyor

Çukurova Belediyesi, geri dönüşüm uygulamaları kapsamında elektronik atıkların toplanması uygulaması başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova Belediyesi elektronik atık topluyor

 ADANA(İLKHABER) - Çukurova Belediyesi, geri dönüşüm uygulamaları kapsamında elektronik atıkların toplanması uygulaması başlattı. Şehrin çeşitli noktalarına koyulan kutulara, ömrünü doldurmuş elektronik atıklar atılabilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulamayla, kullanım ömrünü tamamlamış olan elektrikli ve elektronik atıkların çevreye zararlarını ortadan kaldırılması, ayrıştırılarak, yeniden ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

ÇUKUROVA’DAN GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

Çukurova Belediyesi, çevreye zarar veren ama aynı zamanda ülke ekonomisi için değer taşıyan atık elektrikli ve elektronik eşyaların ekonomiye kazandırılması için geri dönüşüm seferberliği başlattı. Çukurova Belediyesi, görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan elektronik aletlerin uygun yöntemlerle geri kazanımı yapılmasını hedefliyor. Evlerde ve işyerlerinde kullanılan faks, telefon, CD çalar, monitör, bilgisayar, TV, floresan lambalar, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, fırın, buzdolabı, klima gibi aletlerin toplandığı proje ile daha temiz, daha sağlıklı ve daha yeşil bir Çukurova için ekipler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ÇUKUROVA’YA “ELEKTRİK ATIK TOPLAMA KUTULARI”

Küçük elektrikli mutfak aletleri, telefonlar, şarj cihazları, elektrikli çocuk oyuncakları, yazıcı, bilgisayar ise vatandaşlar tarafından, 2 toplama noktasına konulan dış mekan kutularına bırakılabilecek. Dış mekan kutuları, Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Emekli Dinlenme Evi yanı ile Güzelyalı Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’nin yanına yerleştirildi. Vatandaşlar, kullanılmayan küçük elektronik aletlerini bu kutulara atabilecek. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, pişirme cihazları, elektrikli süpürge ve halı yıkama cihazları gibi büyük atıklar için belediye ekipleri çağrılabilecek. Atık ve kullanılmaz durumda olan beyaz eşyalar, televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, oyuncak, tıbbı cihazlar ve bunun gibi atık elektrik ve elektronik eşyaların toplanacağı uygulama ile belli aralıklarla  konteynırdan alınacak atıklar, geri dönüşüm tesisinde depolanıp, oradan da bertaraf edilmek ya da geri kazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaştırılacak.

“DOĞA DOSTU BELEDİYEYİZ”

Kamuoyunda elektronik atıkların çöp olmadığı konusundaki bilinci arttırmaya yönelik başlattıkları çalışmayı çok önemsediğini belirten Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, elektronik atıkların, toplam genel atıklar içinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Çetin, “Elektronik atık çöp değildir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı hareket edeceğini ve başlattığımız çalışmanın başarılı olacağına inanıyorum. Çukurova Belediyemiz yaptığı çalışmalarla, doğa dostu belediye olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Geleceğin çevreyi korumakla mümkün olacağı inancıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.