TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni müfredat yargıya taşındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 Bin’e yakın öğretmen ve velinin görüşü alınarak hazırlanan yeni ders müfredatını açıkladı. Bazı eğitim sendikaları yeni hazırlanan ders müfredatında Atatürk konusunun olmadığını ileri sürerek serzenişte bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni müfredat yargıya taşındı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 Bin’e yakın öğretmen ve velinin görüşü alınarak hazırlanan yeni ders müfredatını açıkladı. Bazı eğitim sendikaları yeni hazırlanan ders müfredatında Atatürk konusunun olmadığını ileri sürerek serzenişte bulundu.

Eğitim İş Adana Şubesi üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla yeni müfredat konusunda basın açıklaması yaparak görüşlerini aktardı. Eğitim İş Adana Şubesi adına konuşan 1 Nolu Şube Başkanı Refa Galip Ertekin, yeni eğitim öğretim yılının 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacağını hatırlattı. Yeni ders yılında müfredat değişikliği yapıldığını ve bu müfredatla Atatürkçülük kavramının gölgeye itilmeye çalışıldığını ileri süren Ertekin, “Çağdaş, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin savunucusu Eğitim-İş olarak bu müfredatı yargıya taşıdığımızı, Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, bilimin ana konularını çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.” dedi. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.