TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarımın en büyük formülü “Çalışmak”

Genç Müzisyen Uğurcan Kazan’la, sahne aldığı Catrem’si ve müzikal hayatındaki yolculuğunu kavuştuk. Başarılı olmanın tek yolunun “Çalışmak” tan geçtiğini ifade eden Uğurcan Kazan, “Tabi anne duasını da yabana atmamak lazım bu sektörde olmama rağmen maneviyatı yüksek bir insanım. Allah’a olan inancımı ve şükrümü kelimelerle anlatmam imkansız” diyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başarımın en büyük formülü “Çalışmak”

Başarımın en büyük formülü “Çalışmak”


RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Seni tanıyabilir miyiz?

28 yaşında 4 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuyum. İlk ve ortaokul öğrenimimi Adana’da, lise eğitimimi İzmir’de, ilk üniversite eğitimimi de Manisa’da sürdürdüm. İlk üniversitemi okuduğum Manisa’da aktif sahne hayatım başladı ve sonrasında okuduğum bölümün yanlış olduğunu düşünüp son sınıfta bırakıp Adana’ya döndüm. Yürüdüğüm yolun müzikle ve notalarla süslü olduğunu görünce konservatuar okumaya karar verdim. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü üçüncülükle kazandım. Şu an halen Gaziantep’te okumaktayım beraberinde Adana ve Antep’te sahne programlarım devam etmekte..

Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi farklı şehirlerde sahne almak zor değil mi? Bu tempoya ayak uydurmak seni yormuyor mu?

Bu yorgunluk o kadar tatlı bir yorgunluk ki tarifi imkansız bir şey. Biraz işinizi sevmenizle alakalı bir durum. Sahne ışıklarına kapılıp gitmediğiniz sürece disiplinli ve işinize karşı özverili olursanız hangi meslek olursa olsun bütün zorluklar ortadan kalkıyor yaptığınız işten zevk almaya başlıyorsunuz.

Catrem's i seçme nedenin nedir? Bize biraz Catrem’sden bahseder misin?

Catrem’s benim için çok özel bir mekan, olağanüstü bir kuruluş öyküsü var. Orayı seçmemdeki en büyük etkenlerden birisi de bu kuruluş öyküsü. İşletme sahibimiz Ergün bey ile eşi Damla hanımın beraber açmış oldukları bir mekan. Nargile içmeyi seven Damla hanıma eşi bir sürpriz yapıp mekan açmak istiyor ve ismini de Arapça’da '' damlam '' anlamına gelen Catrem's koyuyor. Güzel bir aşkın meyvesi olarak görüyorum bu işletmeyi ben. Tabi ilk başlarda ticari bir kaygı güdülmeden açılan mekan sonra akustik müzikle nargileyi bir arada sunarak Adana’da harika bir alternatif mekan olarak marka olmuştur. Bu konsepti Adana’ya ilk getiren mekan burasıdır sonrasında yaşanılan talihsiz bir yangından dolayı mekan kapanmıştı. Catrem's küllerinden öyle bir doğdu ki 2 katlı devasa bir yeni mekanda hizmet vermeye başladı. Bu sefer de orkestrasyon müzikle nargileyi birleştirerek yine Adana’da bir ilke imza atmıştır. Çalışanlar ve işletme sahipleri arasında tamamen sevgiyle kurulu bir bağ var kocaman bir aileler ve ben bu ailenin bir bireyi olmaktan onur duyuyorum. Adana’da 18-25 yaş arası başta olmak üzere her kesime hitap etmekteyiz. Popüler müziğin en güzel şarkılarını konser tadında her programda dinleyicilerimize sunuyoruz.

Bestelerin var mı ne tür besteler yapıyorsun?

Bestelerim var elbette. Daha çok acıyla harmanlanmış, biraz hasret kokan biraz özlem duyan, biraz hüzünlü besteler oluyor genelde. Tabi buram buram aşk kokan, dinlerken mutluluğa boğulup insanın yüzünde yığınla tebessüme yol açacak besteler de yapmıyorum değil . Bu bambaşka bir duygu tarifi imkansız ama muhteşem. Yolu aşka düşen her kalbin tatması gereken bir duygu ama besteleyerek ama dinleyerek.

Daha önce bir ses yarışmasına katılıp iyi bir çıkış yakaladın. Bu tarz ses yarışmalarını önemli buluyor musun?

Daha önce bir ses yarışmasına katıldım ama pek benim isteğim doğrultuda gelişmiş bir durum değildi. Zaten bu tarz yarışmalardan bir beklenti içerisine girilmesini bek doğru bulmuyorum. Hayallerinize inanın ve peşinden koşun bir şekilde ulaşacaksınız bu sizin inancınızla doğru orantılı bir gerçekliğe sahip. Bu tarz yarışmalar hayatınızda geçici bir dönem  aman aman bir beklenti içerisine girmeyip güzel hatıralar biriktirmekse amacınız önerebilirim. Güzel farklı bir heyecan ve deneyim oluyor.

 

Sahnede olduğu kadar okulda da  başarılı bir öğrencisin aynı zamanda consept danışmanlığı, müzik koordinatörlüğü ve başka sektörlerde de boy göstermeye hazırlanıyorsun ki bir de kitap yazma projen var. Bu enerjiyi ve başarıyı neye borçlusun?

Bu zamana kadar her başarılı insanın dediği gibi en büyük formül ÇALIŞMAK. Tabi anne duasını da yabana atmamak lazım bu sektörde olmama rağmen maneviyatı yüksek bir insanım. Allah’a olan inancımı ve şükrümü kelimelerle anlatmam imkansız. Kim ne derse desin her şeyden önce çalışmak geliyor.  Enerji konusu biraz yaradılışla alakalı bir durum bence herkeste olan bir şey aslında, bunu doğru kullanmak esas marifet. Bilirsiniz sürekli heyecanlı bir yapım var hep böyle bir adrenalin bir enerji hayatımın her anında var. Elimden geldiğince bu enerjiyi doğru yönetmeye çalışıyorum ve her zaman daha iyisini yapmak için çabalıyorum.

Sevenlerin ve dinleyicilerin arasında nasıl bir bağ var?

Bu konuda bambaşka bir frekans yakaladığımı düşünüyorum onlarla. Gerçekten o kadar samimi insanlar var ki o kadar güzel mesajlar, o kadar güzel dilekler okuyorum ki o kadar güzel paylaşımlar görüyorum ki gerçekten bunları görünce içimde çiçek bahçeleri bitiveriyor.. Öyle egosu olan burnundan kıl aldırmayan bir yapım yoktur tanıyanlar zaten bilir. Elimden geldiğince tüm mesajlara cevap vermeye çalışır herkesle birebir ilgilenmeye özen gösteririm. Seviyeli ve samimi bir bağ var aramızda onlarla.. Her sahneme istisnasız gelen isimler var. Onlar kendilerini biliyor bazen onları görmediğimde bir garip oluyorum ve gerçekten Karşılıksız beklentisiz tamamen saf bir duyguyla bağlılar ki ben de onlara aynı şekilde saf ve masum bir sevgi besliyorum. Bu konuda gerçekten dünyanın en şanslı insanlarından biri olduğumu düşünüyorum ve gün geçtikçe yeni insanlar tanımak, tanıdığım insanlarla bağımı daha da güçlendirmek beni kelimelerle anlatamadığım bir mutluluk denizinde boğulmaya sürüklüyor..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.