TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafikte kural tanımıyorlar

Adana’da toplu taşıma araçlarının insanların hayatlarını nasıl tehlikeye attıkları objektiflerimize yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Trafikte kural tanımıyorlar

 ÖZEL HABER

 

Bayram BULUT

ADANA İLKHABER)-Adana’da toplu taşıma araçlarının insanların hayatlarını nasıl tehlikeye attıkları objektiflerimize yansıdı.

Adana’da saatli çalışan toplu taşıma araçlarının kural tanımazlıklarından sürücüler ve yayalar artık şikayet eder hale geldi. Kent içi toplu taşımada kullanılan minibüsler ve otobüsler, bir çok zaman trafik kurallarını ihlal ederek diğer sürücüleri çileden çıkartıyor. Sürücülerle toplu taşıma araçları kullanıcıları arasında sık sık kavgaların çıktığı Adana’da toplu taşıma sürücüleri bir türlü yaptıkları bu hatalardan vaz geçmiyor.

KAVGALAR ÇIKIYOR

Kimi sürücüler onlarca insanın hayatını tehlikeye atıyor. Sürücüler sağa dönecekleri şeridi kullanmayarak sol şeritten sağa dönmeye çalışarak trafiği altüst ediyor. Diğer sürücüler kendilerini uyardığında ise hakaretler edip sürücülerle kavga eden toplu taşıma araçları sürücüleri bazı zamanlar kan akan olaylara kadar işi büyütebiliyor. Geçtiğimiz hafta içi Sular Kavşağından sol şeritten sağa dönmek isteyen bir özel halk otobüsü sürekli şerit değiştirerek trafik canavarlığına soyundu. Halk otobüsü ardından bir otomobili sıkıştırdı ve sürücü onlarca yolcunun hayatını tehlikeye atmamış gibi otomobil sürücüsüyle tartışmaya girdi.

KIRMIZI IŞIĞI HİÇE SAYDILAR

Son olarak Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde seyreden bazı toplu taşıma araçlarının kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayıp geçmeleri objektiflerimize yansıdı. Adana Valiliği istikametinden gelen bir özel halk otobüsü içerisinde yolcular bulunmasına rağmen kural tanımamakta ısrar ederek kırmızı ışıkta geçti. Kırmızı ışıkta sözde dikkatli bir şekilde geçen özel halk otobüsü yine yolcuların hayatlarını hiçe saydı. Hemen ardından ise bir toplu taşımada kullanılan minibüste aynı kural ihlalini yaparak kırmızı ışıkta geçti.

ŞİKAYETÇİ OLMAYAN YOK

 Hafta sonu olması münasebetiyle trafiğin yoğun olmaması her iki aracında olası bir kazaya karışmamalarına yaradı. Sürücüler, toplu taşımacılık yapan bu araçların sürücülerinin eğitimden geçirilmelerini kural ihlali yapanların tespit edilerek çalıştırılmamalarını istedi. Adana’da bu durumdan şikayetçi olmayan hiç kimsenin olmadığını vurgulayan sürücüler, “Artık yetkililer bu trafik canavarlarını bulup tespit etmeliler. İnsanların hayatlarını hiçe sayan bu kişilere insan hayatı emanet edilmemelidir” dediler.

TABELA YAYA GEÇİDİNE YIKILDI

Öte yandan, yine Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan yer bildirme direğine bağlı tabelanın yıkılı olduğu görüldü. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı isminin yer aldığı ve bazı özel yerlerin yer işaretlerinin bulunduğu tabelanın yıkılarak yaya geçidini kapattı. Tabelanın araç çarpması sonrası mı, yoksa birileri tarafından mı yıkıldığı bilinmezken, tabelanın saatlerce yerde kalmasına rağmen kimsenin gelip müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.