TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafın büyümesi için dua ediyoruz

Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları dün heyecanla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Esnafın büyümesi için dua ediyoruz

 ADANA(İLKHABER) - Adana'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları dün heyecanla başladı.

 

Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman başkanlığındaki,  Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, ESKKK 1.Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Büyükşehir Belediyesi, ADASO, ATO ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinin de yer aldığı İl Kutlama Komitesi sabah 08.15'de Atatürk Parkı'nda biraraya geldi.

 

Törene CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Uygunsözlü, Mustafa Gökay Karakuş, TETESFED Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike, Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı, Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdussamet Mortepe,Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp ile 2016 Ahisi Suat Akray ve esnaflar da katıldı

 

Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılan törende Vali Yardımcısı Seyman ve Birlik Başkanı Sözütek ile Ticaret İl Müdürü Ekiz,  anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşımız okundu.

 

Buradan, toplu şekilde Valiliğe geçildi, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, makamında komite tarafından çiçekle ziyaret edildi. Başkan Sözütek, Vali Demirtaş'ı 10.Ahilik Haftası etkinliklerine davet ederek, "Katılırsanız, onur duyarız"dedi. Vali Yardımcısı Seyman da, 10.Ahilik Haftası'nı Adana'ya yakışır bir şekilde kutlamak üzere gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını arzetti.

Vali Demirtaş da, komiteye ziyaretleri ve çalışmalarından dolayı teşekkür edip, Ahilik Haftası'nın kutlarken, esnaf ve sanatkarlar açısından önemli olan bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

 

Vali Demirtaş,"Ahilik Haftası'nın hem Adana'mıza, hem de tüm ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ahilik bu memleketinm, medeniyetin bir parçası olarak görüyorum. Esnaflarımızın daha ahlaklı, daha erdemli ve  bilinçli hizmet etmesine katkıları olmuştur. Geçmişten bugüne esnaf camiasına mesleki anlamda ustalar yetiştirmiş ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm esnaf ve sanatkarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ahilik teşkilatı Osmanlı'nın büyümesi ve gelişmesine katkılar sağlamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna da vesile olmuştur. Esnaf teşkilatının güçlenerek büyümesini temenni ediyor, dua ediyoruz. Tüm Adanalı esnaf kardeşlerime buradan sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

 

Komite, saat 14.00'de de Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü çiçekle ziyaret ederek, etkinliğe davet edecek, saat 17.00'de 5 Ocak Anıtı önünden, üstü açık araçlarla, son 10 yılda Adana'da seçilen yılın ahilerinin de bulunduğu konvoy şehir turu atacak. Törenler 19 Eylül Salı Günü Büyüksaat önünde saat 12.00'de Yılın Ahisi'ne kaftan giydirilmesi, yılın kalfası ve çırağına ödül verilmesi ile devam edecek.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.