TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Demirtaş, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı

Adana Valisi Mahmut Demirbaş, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakârlıklarının, gençlerimize daima rehber olacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Demirtaş, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı

Vali Demirtaş, 19 Eylül

Gaziler Günü’nü kutladı

 

 

ADANA(İLKHABER) – Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakârlıklarının, gençlerimize daima rehber olacağını ifade etti.

 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Demirtaş,  Türk milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde yaşadığını, kutsal vatan topraklarını, binlerce şehit vererek korumasını bildiğini,  sağ kalan kahramanların ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erdiğini kaydetti..

 

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanının verildiği ve bu günün ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Vali Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:

“ Gaziler günü aynı zamanda “Kahramanlık Günü” dür. Şehitlik ve gazilik unvanlarının, Milletimizin her bireyi için saygın ve kutsal bir manası ve önemi vardır.

 

Vatan ve bayrak sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm Dünyaya emsal olan bu milletin evlatları,  tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazarak, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır. Şehit ve gazilerimiz, devletimizin ve milletimizin özgürlüğüne, bağımsızlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır.

 

Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz zaferlerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında görüldüğü üzere milletimiz; devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacaktır. Aziz milletimiz, şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatacaktır. Gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakârlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır.

 

Bu anlamlı günde, vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak gören Şehitlerimiz ve gazilerimiz ile onların bizlere emaneti olan yakınlarına daima sahip çıkacağımızı ve yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.

 

Başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi, yaşayan ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimizin bu anlamlı günlerini en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.