TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendinizi yetiştirin

Türkiye genelinde 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının ilk ders zili çaldı ve 18 milyona yakın öğrenci ders başı yaptı. Adana’da ise, 463 bin 484 öğrenci eğitim öğretime ‘Merhaba’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kendinizi yetiştirin
  Bayram BULUT ADANA (İLKHABER) - Türkiye genelinde 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının ilk ders zili çaldı ve 18 milyona yakın öğrenci ders başı yaptı. Adana’da ise, 463 bin 484 öğrenci eğitim öğretime ‘Merhaba’ dedi.

3 aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler için ilk ders zili çaldı. Bu yıl öğrencileri değişiklikler beklerken, bir, beş ve dokuzuncu sınıfta okuyan öğrencilerin yenilenen müfredata göre okuyacakları açıklandı. Adana'da ise yeni eğitim öğretim yılına, 268 okulda 463 bin 484 öğrenci ve 29 bin 100 öğretmenle başladı. Öğrencilerin ilk ders heyecanı yaşadıkları Adana’da yeni dönem nedeniyle tören düzenlendi.  İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Çukurova ilçesi  Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Nigahi Soykan İlkokulu’nun da gerçekleşen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu  katıldı.

 

Öğrendiler etkinlikte Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı çiçeklerle karşıladı. Törende öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi de törene ayrı bir renk kattı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ülkeye, millete, öğrencilere, eğitim camiasına, velilere ve Adana'ya hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulunan Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  bilim ve teknoloji çağında bulunulduğuna dikkat çekti. Geleceğe umut ve güvenle bakabilmek, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak çağdaş eğitimi benimsemekle mümkün olduğunu vurgulayan Demirtaş, uzun süren bir tatil döneminden sonra öğrencilerin yeniden okula döndüğünü hatırlattı. Kendilerinin öğrencileri benimseyip çok sevdiğini dile getiren Vali Demirtaş, “Bazılarınız bu yıl ilk defa okulla tanıştı. Eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Şunu asla hatırınızdan çıkarmayın ki, biz sizleri çok önemsiyoruz ve çok seviyoruz. Sizler memleketimizin istikbali olan genç hanımefendiler, genç beyefendilersiniz. Milletimizin umudusunuz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini hayata geçirecek kişilersiniz. Bu sebeple bugünden bu hedefler istikametinde yol almalı, kendinizi yetiştirmelisiniz” dedi. Öğrencilerle sohbetler eden Vali Demirtaş daha sonra ise öğrenciler için ilk ders zilini çalarak öğrencilere başarılar diledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.