TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

 Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – 19 Eylül Gaziler Günü Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de büyük bir coşkuyla kutlandı.  

Valilik Atatürk anıtı alanında düzenlenen kutlama törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman Garnizon Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, vali yardımcıları, gaziler ve dernek temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı siyasi parti il temsilcileri, Kırklar Kilisesi Baş Papazi Gabriel  Akyüz, kanaat önderleri, öğrenciler ve halk katıldı.

Atatürk anıtına  gaziler derneği tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşuna geçildi ve birlikte İstiklal Marşı söylendi.  İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra Garnizon Komutanlığından bir yüzbaşı günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yapıldı. Yüzbaşı, şunları söyledi:

“Onurlu bir savaşın sonucunda kazanılan  Sakarya Zaferi’nin ardında Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi, Türk Ulusunun onun  kişiliğinden tüm şehitlerine  ve gazilerine duyduğu saygının bir ifadesidir.

Bugün, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli  birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını vatan için severek feda etmeyi  göze almış, Yemen’den Kore’ye dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs’ta ve iş güvenlik hareketinde savaşarak gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Türk askerinin, gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanını  yaşıyoruz.

Gazilerimiz ulus olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve ulus olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli  halkalarından birini oluşturmaktadır.

Özellikle ulusal kimliğimizin  ve üniter devlet yapımızın ayrıştırılmaya ve  bizleri bir arada tutan ortak değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortak da  gazilerimizin  varlığı  ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir. Çünkü gazilerimiz; varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin en  önemli sembollerinden biridir.

Gazilerin baş tacı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, onun gaziliğe  verdiği önem, Türk Ordusuna hitaben söylediği  şu sözlerden anlaşılmaktadır: “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeyi ancak size  izafe  ederek, bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak yaşayacağım.

Milletimiz askere gitmeyi, iç ve dış tehditlere, bölücü eylem ve girişimlere karşı, yurdumuz savunmayı, bölünmez bütünlüğümüzü korumak için  gerektiğinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur bilmektedir. Türk milletinin   ordusuyla birlikte büyük zaferler kazanmasını  sağlayan Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yaşatan  bu yüce ruhtur.”

Gaziler adına bir konuşma yapan gazi ise, “Dün ülkesine nasıl sahip çıkıldıysa bugünde aynı ruh ve kararlıkla bu yaşta bile elimize silah alarak düşmanlarla savaşmaya hazırız. Gazilerimize hak ettiği değerin verilmesini istiyoruz.” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.