TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümer: Adana’da esnaf kepenklerini indiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, iyimser ekonomik söylemlere rağmen Adanalı esnafın adeta kan ağladığını bildirdi. Esnafın ekonomik çıkmaz nedeniyle Adana’nın en işlek caddelerinden başta Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa olmak üzere kentin bir çok bölgesinde kepenk indirdiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tümer: Adana’da esnaf kepenklerini indiriyor

 ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, iyimser ekonomik söylemlere rağmen Adanalı esnafın adeta kan ağladığını bildirdi. Esnafın ekonomik çıkmaz nedeniyle Adana’nın en işlek caddelerinden başta Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa olmak üzere kentin bir çok bölgesinde kepenk indirdiğine dikkat çekti. 

HER YER KİRALIK!
Adana’da kapanan ve kiraya verilmek istenen işyerlerini yerinde gören Tümer, sıcak yaz günlerinin ve ardından gelen 10 günlük bayram tatilinin küçük esnafı zora soktuğunu vurguladı Esnaf ve sanatkarın yaz aylarındaki vergi, Bağ-Kur ve SGK borçlarına erteleme getirilmesi gerektiğini belirten CHP’li Tümer, kentte yaptığı gezinin ardından ziyarette bulunduğu Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Nihat Sözütek ve oda başkanlarının taleplerine de dikkat çekti.
“ESNAF, EKONOMİK DARALMA YAŞIYOR”
Vergi borçlarında yeniden yapılandırma imkanından yararlanan esnaf ve sanatkarın yaz aylarındaki taksitlerinde de yeni bir düzenleme yapılması çağrısında bulunan Tümer, “İşsizliğin yoğun olarak yaşandığı ülkemizde ve özellikle Adana’da yaz aylarında sokaklar boşalıyor. Sıcağın da etkisiyle imkanı olan vatandaşlar deniz kenarlarında veya yayla evlerinde zaman geçiriyor. Alım gücü düşük vatandaşlarımız ise zaten kısıtlı imkanlarla alışveriş yapabiliyor. Olumsuzluklar en işlek caddelerdeki işyerlerinin kepenk indirmesine neden oluyor. Adana’yı gezenler yaz aylarında dükkanını kapatan esnaf sayısının daha da fazla olduğunu görecektir. En işlek caddelerden olan Atatürk ve Ziyapaşa Caddesi’ndeki satılık veya kiralık tabelalar ekonomik daralmanın esnaf açısından ne denli bir çıkmaz olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.
“VERGİ BORCUNU ERTELEYİN”
Tüm bu olumsuzluklarla birlikte geride kalan 10 günlük tatilin Adanalı esnaf ve sanatkar için tam bir hüsran olduğuna işaret eden Tümer, “Önemli bir karar alınırken bir kesimi düşünüp diğer bir kesimi göz ardı etmek devlet geleneğine uymaz. Türkiye genelinde ve özellikle Adana’daki caddelerde, sokak aralarında yüz binlerce esnaf ve sanatkar kimi zaman siftah yapmadan kepenk indirmek durumunda kalıyor. Bir çoğu da kepenklerini bir daha açmamak üzere kapatıyor. Uzun tatil sürecinde ise çoğu esnaf dükkanını bile açamıyor. Hükümet yetkilileri esnafımızı ve ailelerini de düşünerek hareket etmek zorundadır. Dolayısıyla esnaf ve sanatkarın yaz aylarındaki vergi borçlarını erteleme yoluna gitmelidir. Öte yandan yeniden yapılandırmadan yararlanan esnafımızın borcunu da ileriki dönemlerde ödenmek üzere girişimde bulunulmalıdır” diye konuştu.
AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkarların bayramı olduğuna işaret eden Tümer, esnafın gerçek anlamda bayram yapması için hükümet yetkililerinin üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi. CHP’li Tümer, Ahilik kültürünün tüm kesimlere yayılması ümidiyle tüm esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.