TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni neferler

ÇÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan 297 öğrenci, doktorun simgesi olan “Beyaz önlük’’ giyip sınıflarının yolunu tuttu

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni neferler

 ADANA(İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan 297 öğrenci, düzenlenen törenle ‘beyaz önlük’ giydi.

 

ÇÜ Tıp Fakültesi’nde geleneksel olarak düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme’’ töreni Hipokrat Konferans Salonu’nda yapıldı. Tören, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncel öğrencilere hitap etti. Prof. Dr. Tuncel, öğrencilerin büyük bir emek neticesinde Türkiye’de belli bir yüzdenin içerisine girerek başarı sağladıklarını belirterek “Bundan sonra daha değişik bir hayat yolu sizi bekliyor. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 

“Fakültemiz Bugüne Kadar 6.348 Tıp Doktoru İle 1.719 Uzman Hekim Yetiştirdi.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, yapılan beyaz önlük giyme töreni ile hekim olma yolunda öğrencilerin ilk adımı olduğunu belirterek Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“17 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksek Okul ve 12 Meslek Yüksekokulu ile 54.000 öğrencisine bu anlayışla eğitim vermeyi amaçlayan Çukurova Üniversitesi, başarı dolu 44 yılını geride bırakarak Ülkemizin en önde gelen Üniversiteleri arasındaki seçkin yerini almıştır. Bu eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültemizde 296’sı Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 730 akademik personel görev yapmaktadır. Tıp Fakültemizde 106’sı uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda 1.860 öğrencimiz eğitim görmektedir. Fakültemiz bugüne kadar 6.348 tıp doktoru ile 1.719 uzman hekim yetiştirmiş bulunmaktadır. Şahsım ve tüm Fakülte personelimiz, aramıza yeni katılan 297 öğrencimiz ile yine yeni bir başlangıçta, tatlı bir heyecan içindeyiz.”

 

“Tıp Fakültemiz Akreditasyon Sürecinden Başarı İle Geçen İlk Fakültelerden Biri.”

Bugün Ülkemizde 84 Tıp Fakültesinin öğrenci kabul ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, Tıp Fakültelerinde yaklaşık 13.000 öğretim üyesinin görev yaptığını ve 75.000 tıp öğrencisi bulunduğunu açıkladı. Ancak bu Tıp Fakültelerinin sadece üçte birinin eğitim kalitesinin değerlendirildiği Akreditasyon sürecinden geçtiğini de vurgulayan Prof. Dr. Kibar, “Gururla ifade etmeliyim ki Tıp Fakültemiz bu Akreditasyon sürecinden 2011 yılında başarı ile geçen ilk Fakültelerden biri olmuş ve akreditasyon yenilemesi için de tekrar başvuruda bulunulmuştur. Verdiğimiz eğitime güvenimizin göstergesi olan bu sürecin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm fakülte yöneticilerimize, akademik, idari ve destek personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için öğrencilerimize sunduğumuz bu hizmetleri daha da arttırmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda 340 kişilik iki yeni amfi yaptırmıştık. Bu sene ise 3 multidisiplin laboratuvarı yenilenmiş, modern Anatomi Disseksiyon Salonları yapılmış, sesli ve sessiz çalışma salonları ile yeni kantin ve oturma alanları öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Önümüzdeki ay Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Dış Değerlendirmeye tabi olacak Üniversitemizde Tıp Fakültemizin müstesna bir yeri olacağı aşikârdır.” şeklinde konuştu.

 

Dereceye Giren Öğrenciler Başarı Belgesi Aldı

Açılış konuşmaların ardından dönem 1, 2, 3, 4 ve 5’te dereceye giren ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere protokol üyeleri ve fakülte öğretim üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.

 

Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi.

Öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesiyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, ‘Beyaz Önlük Andı’nı okudu. Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez’in ilk dersi vermesiyle sona erdi.  

 

            

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.