TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş adamlarını bekliyoruz

Ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, iki ülke arasındaki mesafenin ticaretin önünde engel sayılamayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş adamlarını bekliyoruz

 ADANA(İLKHABER) - Ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, iki ülke arasındaki mesafenin ticaretin önünde engel sayılamayacağını söyledi.

Adana Ticaret Odası’nı ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’den Adana ekonomisinin durumuna ilişkin genel bilgiler alan Büyükelçi Williams Nkurunziza, Ruanda'nın günümüzde Afrika'nın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Adana ve Ruanda’nın birbirleri için ürün alım ve dağıtım merkezi olarak değerlendirilebileceğini belirten Nkurunziza, iki ülke arasındaki uzaklığın ticaretin gelişiminde engel olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi.

Halen birçok Türk firmasının başta çay olmak üzere ülkesinden çeşitli ürünler ithal ettiğini hatırlatan Nkurunziza sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ruanda Türkiye’den daha uzak olmasına rağmen Çin’den 400 milyon dolar, Hindistan’dan 250 milyon dolarlık tekstil ürünleri alıyor. Adana’nın tekstil ve konfeksiyon üretim potansiyeli düşünüldüğünde bu ürünlerin şehrinizden alınması da mümkün. Hatta lojistik imkanları değerlendirildiğinde, Adana Ruanda için bir ürün tedarik merkezi olabilir. Aynı şekilde Ruanda da, Türk ürünleri için Afrika’da bir dağıtım merkezi olabilir. Çünkü Ruanda küçük bir ülke ama çevresindeki Tanzanya, Uganda, Kongo, Brundi gibi ülkeleri dahil ettiğimizde 85 milyon nüfusa açılan bir kapı konumunda. Ayrıca Ruanda merkez olarak kullanıldığında Ruanda’dan sadece birkaç saat uzaklıktaki bu dört ülkeye ihraç edilecek olan Türk ürünleri için bu ülkeler arasındaki Gümrük Birliğinden dolayı gümrük vergisi de ödenmeyecektir. Adanalı iş adamlarını Ruanda’daki imkanları görmek, neler satabileceklerini ve neler alabileceklerini yerinde incelemek üzere ülkemize davet ediyorum. Bu yöndeki girişimlerinden kesinlikle pişman olmayacakları yönünde de kendilerine teminat veriyorum.”

Daha sonra konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi. Menevşe, “Göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizin ihracata yönelmeleri konusunda çalışmalarda bulunuyoruz. Ruanda’nın özellikle tekstil ve konfeksiyon ürünlerimizin değerlendirilmesinde iyi bir pazar olabileceğini düşünüyorum. Bu alanda faaliyet gösteren üyelerimizi ülkenizle ticarete yönlendirmek için çalışmalar yapacağız. Ayrıca; ayakkabı, mobilya, makina aksamı üretenler ve gıda sektörlerinde de Ruanda ile iş yapabiliriz. Önemli olan bu konularda adım atabilmek, kapıyı aralayabilmek ve içeri girebilmektir. Afrika pazarı bizim için son derece önemli. Bu anlamda Ruanda’yı Afrika’ya açılan kapı olarak değerlendirerek; gerekli ilişkilerin kurulması konusunda etkin çalışmalar yapacağımızı bilmenizi isterim” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.