TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Ölüm mektuplu tehdide’ adli kontrol

Adana’da terör örgütü DEAŞ adına faaliyet gösteren ve örgütün sözde emirleri arasında yer alan Mahmut Ö’nün yönettiği; ‘Yamaçlı Grubu’ ile ilgili flaş gelişme. Irak ve Suriye’de darbe üstüne darbe yiyerek ağır kayıplar veren örgütü yeniden toparlama aşamasında görev üstlendikleri öne sürülen Mahmut Ö’nün ve hücresinin, kentteki örgütsel çalışmaları kapsamında kendilerine karşı çıkanlara silahlı saldırıda bulunup, onlara DEAŞ amblemli ‘ölüm mektubu’ bıraktıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan Mahmut Ö ve hücresindeki 5 kişi, adli kontrolle serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemenin verdiği bu karara da savcılık itiraz etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Ölüm mektuplu tehdide’ adli kontrol

 

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana’da terör örgütü DEAŞ adına faaliyet gösterip, örgüte 2 bin dolar karşılığında ‘militan’ kazandırdıkları öne sürülen ve örgütün sözde emirleri arasında yer alan Mahmut Ö’nün yönettiği; ‘Yamaçlı Grubu’ ile ilgili sıcak gelişme. Örgütsel çalışmalarını engelleyenlere silahlı saldırıda bulunup, evlerine DEAŞ amblemli ‘ölüm mektubu’ bıraktıkları öne sürülen Mahmut Ö ve hücresinde yer alan 5 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı, ancak savcılık bu karara itiraz etti.

 

‘YAMAÇLI GRUBU’NA OPERASYON

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütü DEAŞ’a eleman kazandırdıkları öne sürülen ve ‘Yamaçlı Grubu’ olarak bilinen yapıyı çökertmek için 8 Eylül’de harekete geçti. Merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Yamaçlı Mahallesi’nde daha önce belirlenen adreslere şafak vakti baskın düzenleyen polis, örgütün sözde ‘Yamaçlı Emiri’ olduğu öne sürülen Mahmut Ö ile M.B., H.K., T.Ö., İ.G. ve İ.Ç.’yi gözaltına aldı.

 

ÜCRETLER 5 BİN DOLAR DÜŞTÜ!

Zanlıların, Suriye ve Irak’ta darbe üstüne darbe yiyerek, dağılma sürecine giren örgüte Adana’dan eleman temin etmeye çalıştıkları öne sürüldü. Mahmut Ö ve hücresinde yer alan 5 kişinin, kandırıp, örgütün sözde ‘cihat’ ilan ettiği bölgelerde savaşmak için gönderdiği her bir militan için de DEAŞ’tan daha önce 7 bin dolar aldığı, ancak örgütün maddi açıdan da çöküş içine girmesiyle bu ücretin 2 bin dolara düşürüldüğü iddia edildi.

 

DEAŞ AMBLEMLİ ÖLÜM MEKTUBU

‘Yamaçlı Grubu’nun, örgütsel çalışmaları kapsamında mahallede adeta terör estirdikleri, kendilerine karşı çıkanların evlerine silahlı saldırıda bulunarak, onlara DEAŞ amblemli ‘ölüm mektupları’ bıraktıkları da ortaya çıktı. Zanlıların, suçlamaları da kabul etmedikleri öğrenildi. Mahmut Özden’in de aralarında bulunduğu 6 kişi, sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı, ancak savcılık bu karara itiraz etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.