TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlarımız toplumda daha egemen olmalı

10. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamaları kadın esnafa verilen yemekle sona ererken, Adana ESOB Başkanı Sözütek, bir dileğini bayanlarla paylaştı:

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlarımız toplumda daha egemen olmalı

 ADANA(İLKHABER) - Adana'da düzenlenen 10.Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın esnaflara verilen Ahi Yemeği ile sona erdi.

 

Nezihe Yalvaç Turizm ve Otelcilik Okulu'nda verilen yemeğe Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TETESFED Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike, Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, ATO Meclis Üyesi Sümer Şen ile çok sayıda kadın esnaf Ahi Yemeği'nde bir araya geldi.

 

Gecede konuşan Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü İl Kutlama Komitesi'nde yer alan Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, ATO, ADASO, MEM ve diğer kurum üyeleri ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası ile Kooperatif Başkanlarına, esnaf ve sanatkarlar ile emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

 

Sözütek, Ahilik geleneğinin yüzyıllardır süregelen temeli, "Akıl, Ahlak, Bilim ve Çalışma" prensibiyle çalışan esnafların örnek çalışmalarını topluma yaymak, dayanışmayı, hoşgörüyü, iyiliği ve güzellikleri öne çıkarmayı amaçlayan bir felsefe anlayışı olduğuna dikkat çekerek "Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ahi Evran Veli felsefesi, dürüstlük üzerine kurulmuş. Yıllardır ödün vermeden bugüne gelmiştir. Pabucunu dama atmak deyimi her şeyi anlatır. Bayanlarımızın toplumda daha egemen olmasından yanayım. Güzel bir ülkemiz var. Ama FETÖ gibi hain örgütler, ülkemize Şahmeran yılanı gibi zararlar veriyor. İnşallah bunların hepsinin kökünü kazıyarak üstesinden geleceğiz. ABD gibi dost yüzlü düşmanları da inşallah yüce rabbimizin de yardımıyla el birliğiyle yola getirecek, huzurlu bir Türkiye'de mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.