TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de 112 ailesine 5 yeni ambulans katıldı

Mardin Sağlık Müdürlüğü bakanlıktan getirilen 5 ambulans düzenlenen bir törenle hizmete alındı. Sağlık müdürlüğü binası önünde yapılan tören Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman ile Mardin İl Sağlık Müdürü Ahmet Derviş ve diğer teşkilatta görev yapan müdür, amir ve personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin’de 112 ailesine 5 yeni ambulans katıldı

 Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Mardin Sağlık Müdürlüğü bakanlıktan getirilen  5 ambulans düzenlenen bir törenle hizmete alındı. Sağlık müdürlüğü binası önünde yapılan tören Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mustafa Yaman  ile Mardin İl Sağlık Müdürü Ahmet Derviş ve diğer teşkilatta görev yapan müdür, amir ve personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürü Mehmet Derviş  ambulansların hizmete alınmasıyla ilgili yaptığı konuşmada şöyle dedi:

”Bugün bakanlığımızca tahsis edilen 5 ambulansımız 112  bünyesinde hizmete girmektedir. En kısa sürede ulaşmayı hedefleyen  112 sağlık ekiplerimiz bu katılım ile ambulanslarımız yenilenerek daha da güçlenmiş bulunmaktadır.

112 acil sağlık hizmetleri yönünden ilimizde  2016  yılında 33  istasyon  hizmet vermekteydi. İstasyonlarımızda 38 ambulansımızı görev almıştır. Geçtiğimiz yıl 112  konuta  kontrol  merkezimizde  toplam 1564794 çağrıya cevap verilmiş ancak bu yılın altı ayında  da 1095975 çağrıya  ulaşmıştır.  İlimiz 112  acil sağlık hizmetlerinde  tabip, paramatik, ATT ve destek personel olmak üzere 331  çalışan ile hizmet vermekte olup 2016 yılında 51 bin 763  vakaya ulaşmıştır.

Sağlık Bakanlığı  acil hizmetler genel müdürlüğü tarafından Mardin’e tahsis edilen ambulanslarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman ise, ambulansların içine girerek bir hemşireden bilgi aldı. Yaman, ” Aman çocuklar çok dikkatli sürünüz adı gibi acil. Sizler mecburen hızlı gidiyorsunuz çünkü insanların hayatını kurtarıyorsunuz, onun için diktalı kullanın.” uyarısında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.