TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yangını film gibi izlediler

Adana’da bir iş yerinde çıkan yangından yükselen yoğun duman paniğe neden oldu. Yoğun dumana rağmen vatandaşların yüzlerini kapatarak meraklı gözlerle yangına müdahaleyi izlemesi ilginç karelerin oluşmasına neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yangını film gibi izlediler

 Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da bir iş yerinde çıkan yangından yükselen yoğun duman paniğe neden oldu. Yoğun dumana rağmen vatandaşların yüzlerini kapatarak meraklı gözlerle yangına müdahaleyi izlemesi ilginç karelerin oluşmasına neden oldu.

Yangın Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan Özkan Apartmanı’nda medya geldi. Edinilen bilgilere göre, Doğan Kartuş isimli işyerinde bilinmeyen bir nedenden ötürü çıkan yangın çıktı. Yangın kısa süre içerisinde tüm işyerini sardı. Apartmandan yoğun dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye ve polise haber verdi. Yangın nedeniyle çıkan dumanın Adana Adliyesi önündeki İnönü Caddesi üzerinde yoğunlaşması cadde üzerindeki vatandaşları paniğe sürükledi. Kısa süre içerisinde olay yerine itfaiye aracı geldi. Yangına müdahale eden itfaiye görevlileri kısa sürede yangını söndürdü.

AĞIZLARINI BURUNLARINI KAPATIP İZLEMEYE DEVAM ETTİLER

Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerini film izler gibi izleyip cep telefonları ile görüntüleyen çok sayıda vatandaş objektiflerimize yansıdı. Yoğun dumana rağmen meraklı gözlerle yangının söndürülmesini izleyenlerin arasında genç kızlarında olduğu dikkatlerden kaçmadı. Yüzlerini burunlarını dumandan korumak için kapatan kişiler buna rağmen itfaiyenin işlemleri bitene kadar olay yerinde kaldı. Polisin, “Tüp olabilir, patlarsa size zarar verir lütfen buradan ayrılın” demesine rağmen kalabalık grup meraklı gözlerle yangında müdahaleyi izledi. İş yerinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, işyerinde bulunan kartuş malzemeleri kullanılamaz hale geldi.

İLK MÜDAHALE ARACININ ÖNEMİ

Öte yandan, iş yeri sahibinin yangın esnasında işyeri içerisinde olmadığı, çay içmek için aşağı inip çay ocağına gittiği ileri sürüldü. Sokağın dar olması nedeniyle ilk müdahale aracı olan küçük itfaiye aracının ilk olay yerine geldiği ve yangına müdahale ettiği görüldü. İhtiyaç duyulmadığı için gelen asıl araç ise dar sokağa ihtiyaç olmadığı için girmeyi denemedi. Ancak dar sokaklar için bu küçük ilk müdahale aracının önemi bir kez daha ortaya çıktı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.