TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘’Canınız ve malınız bize emanettir’’

Adana Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 303.ncü yıl dönümünü çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘’Canınız ve malınız bize emanettir’’

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 303.ncü yıl dönümünü çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını söyledi.

İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kendi canlarını hiçe sayan itfaiye teşkilatının ulvi bir görev yerine getirdiklerini belirtti.

Bu yıl itfaiye haftasının 25 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinlikler ile kutlanacağını ifade eden Durukan, ‘’ İtfaiye çalışanlarımız, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma noktasında cansiperane bir şekilde görev yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kendi canlarını hiçe sayarak hizmet veren itfaiye teşkilatı mensupları, ulvi bir görev, yerine getirmektedirler.’’ dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü’nde yalnızca yangınlar sırasında başka insanların hayatını korumak ve kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda, arama – kurtarma, deprem, sel gibi doğal afetlerde önemli görevleri de üstlendiklerine değinen İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, ‘’İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri 7/24 hizmette olup, çok zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Canınız ve malınız bize emanettir’’ şeklinde konuştu.

Ülkemizde 25 Eylülü takip eden hafta ‘İtfaiye Haftası’ olarak kutlanır. Türk İtfaiyesi’nin kuruluşu, 1714 olarak kabul edilmekle beraber, yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. Kutlama haftası olarak Cumhuriyet İtfaiyesi’nin kuruluş tarihi esas alınmaktadır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.