TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölümlü kaza olursa sorumlu kim olacak?

Adana’da bulunan D 400 Karayolu üzerinde bulunan Şakirpaşa Kavşağı’nda sokak lambalarının yanmaması ve gece 24:00’dan sonra kavşak trafik sinyalizasyonlarının sabit işlem dışı kalması (fasılalı)nedeniyle trafik kazaları meydana geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ölümlü kaza olursa sorumlu kim olacak?

Ölümlü kaza olursa sorumlu kim olacak?

 

ÖZEL HABER

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da bulunan D 400 Karayolu üzerinde bulunan Şakirpaşa Kavşağı’nda sokak lambalarının yanmaması ve gece 24:00’dan sonra kavşak trafik sinyalizasyonlarının sabit işlem dışı kalması (fasılalı)nedeniyle trafik kazaları meydana geliyor.

Adana Şakirpaşa Havalimanı Kavşağı’ndan bir önceki kavşak olan Yeşilevler, Şakirpaşa ve D 400 yönlerinden gelen trafik akışını sağlayan Şakirpaşa Kavşağı’nda gece saat 24:00’dan sonra trafik ışıkları sabit yanıyor. Trafiğin gece dahi yoğunu olduğu kavşakta birde sokak aydınlatma lambalarının yanmaması, dikkatsiz sürücülerin sık sık trafik kazalarına neden olmasını sağlıyor. Şuana kadar çok sayıda kazanan meydana geldiği belirtilen kavşakta bulunan sokak aydınlatma lambalarının ve trafik sinyalizasyonlarının çalışmasını isteyen sürücüler yetkililere daha büyük kazalar olabileceği yönünde çağrı da bulundu.

 D - 400 İSTİKAMETİNDEN GELEN ARAÇLARLA DİĞER ARAÇLAR KAZAYA KARIŞIYORLAR

Şakirpaşa Kavşağı civarında görevli olan taksi sürücüleri yaklaşık 1 aydan beri sokak aydınlatma lambalarının yanmadığını söyledi. Sokak aydınlatma lambalarının yanı sıra trafik sinyalizasyonlarının da sabit yandığını dile getiren taksici esnafı, “Bizim burada çok sayıda kaza meydana geliyor. Karanlık olduğu için zaten araçlar kavşaktan geçerken zorluk çekiyor. Birde trafik ışıklarının sabit yanması araçların birden ana yola çıkmalarına neden oluyor. D 400 istikametinden gelen araçlarla diğer araçlar maalesef kazaya karışıyorlar” dedi.

YETKİLİLERİ TRAFİK SİNYALİZASYONU VE SOKAK AYDINLATMA LAMBALARI KONUSUNDA UYARIYORUZ

Bazı sürücülerin gece saatinde uykusuz, alkollü ve dikkatsiz bir şekilde araç kullandıklarını işaret eden esnaflar ise, “ Bazı geceler trafik çok sakin olmasına rağmen bir bakıyoruz trafik kazası olmuş. Birde havaalanına giden vatandaşların kullandıkları yol burası, çarşı merkezine ve diğer ilçelere giden kişilerinde kullandıkları yol aynı zamanda. Biz buradan yetkilileri trafik sinyalizasyonu ve sokak aydınlatma lambaları konusunda uyarıyoruz. Aksi takdirde burada ölümlü trafik kazaları meydana gelirse sorumlusu kim olacak. Biz önlemimizi alalım takdiri Allan’a bırakalım.” diye konuştular.

EN AZ OTOGARA KADAR UZANAN ALT GEÇİT YAPILMALI

 Sürücüler ise kazaların meydana gelmemesi için trafik sinyalizasyonlarının fatsalı bırakılmamasını ve sokak aydınlatma lambalarının çalışmasını isteyerek, “Bunun yanı sıra Seyhan Oteli önündeki alt geçit çok güzel yapılmış. Şehirler arası yolculuk yapacaklar altı kullanıp şehir trafiğine hiç girmiyorlar. Ancak mesafeyi çok kısa yapmışlar. Bu alt geçidi en az Adana Merkez Otogarına kadar devam etmesi gerekli. Bu şekilde yapılırsa kent trafiği çok rahatlayacaktır” ifadelerini kullandılar.

SÜRÜCÜLER ÇARŞI TRAFİĞİNDEN DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Sürülerin bir diğer şikayeti ise kent merkezindeki yani çarşı trafiği oldu. Çarşı trafiğine gündüz saatlerinde giremediklerini anlatan sürücüler, “İstanbul trafiğinin aynısı maalesef bizim çarşıda yaşanıyor. Toplu taşıma araçları dolmuşlar ve özel hak otobüsleri çok dengesiz araç kullanıyorlar. Yolun ortasında yolcu alıyorlar. Dönüş yapacakları zaman kimseye aldırış etmeden birden dönmeye çalışıyorlar. Bizleri n ve yolcuların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Gerçekten çarşı trafiği işin içinden çıkılmaz durumda. Umarız buraya da bir çözüm bulurlar” şeklinde konuştular.

OKULLARIN AÇILMASIDA TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Okulların açılmasıyla trafik yaz döneminden daha fazla arttı. Yollarda uzun trafik kuyrukları oluşurken, kimi zaman trafik akışının oldukça yavaşladığı görüldü. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve D 400 Karayolunun trafiğinde de ciddi yoğunluklar meydana geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.