TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADEO’da tek listeli seçim

Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen ADEO Genel Kurulu, Ecz. Mustafa Muhittin Zeyneloğlu’nun Divan Başkanlığında Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADEO’da tek listeli seçim

ADEO’da tek listeli seçim

 

 

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleştirilen ADEO Genel Kurulu, Ecz. Mustafa Muhittin Zeyneloğlu’nun Divan Başkanlığında Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

“ATATÜRK’E EL UZATAN

KİŞİLERİ KINIYORUM”

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Tabip Odası YKÜ Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Güney Ecza Koop. Başkanı Ecz. Tarkan Bir ve eczacıların yoğun katılım gösterdiği kurulda Atatürk ve Cumhuriyete yönelik bilinçli saldırıların kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı açılış konuşmasında “Son 4 - 5 yıldır ülkemizde  neleri konuşmuşuz neler gündem olmuş  diye geçmişi şöyle bir irdelediğimizde;

 Hukuku, adaleti, demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, yolsuzlukları, insanlara ve kurumlara kurulan kumpasları,  savaşı, terörü sürekli konuşmuşuz. Bugün bunlara ilave olarak hain darbe girişimi, Ohal uygulamaları, referandum ve başkanlık sistemi, laiklik ve Cumhuriyet  kavramları yogun şekilde tartışılarak gündemimizi oluşturuyor. Ama yönetim kurulu olarak bizler Ulu Önder Atatürk ile özdeşleşen Cumhuriyet ve değerlerine yönelik saldırıların her zaman karşısında olacağımızı, bizleri biz yapan Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkaya bağlı olduğumuzu, savaşsız, terörsüz, çocuklarımızın geleceğinden kaygı duymadan, insanca yaşayabilmek adına da herkesin  bu değerlere daha sıkı bağlı olması gerektiğine inanıyoruz. İşte bu duygu ve düşüncelerle  Atatürk ve Cumhuriyete dil uzatanları da bu kürsüden şiddetle kınıyorum”

 

CİDDİ TEHDİTLER ÖNÜMÜZDE DURUYOR

Sağlıkilaç ve eczacılık alanında 2000’ li yılların başından itibaren ciddi değişimler yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğinin altını çizen Başkan Ecz. Özkan, “Yıllardır sağlığın piyasa koşullarına terkedileceğini, sağlık alanının özelleştirilerek paralı sağlık döneminin başlayacağını, sağlık çalışanlarının ve vatandaşlarımızın mağduriyetler yaşayacağını hep söyledik. Maalesef bunların hepsi birer birer gerçekleşirken bugün gelinen noktada sağlığa ulaşım konusunda sıkıntılar yaşanmaya başlarken, halkın sağlık harcamalarına ayırdığı bütçenin de sürekli arttığını hep birlikte izliyoruz. İlaç ve eczacılık alanında yaşadığımız sıkıntılar maalesef önümüzdeki dönemde gerek OTC (Reçetesiz İlaç Satışı) gerekse yaşanacak istihdam sorunu ile artarak devam edecek. Özellikle OTC ve beraberinde  ilaçta reklam ülkemizde uyguladığımız eczacılığın şeklini ciddi anlamda değiştirecek. Sağlık okuryazarlığının çok düşük olduğu ülkemizde halk sağlığı adına yaratacağı sıkıntıların yanı sıra  reklam ile birlikte bu ürünlerin markete çıkma ihtimali ve ardından zincir eczane ciddi bir tehdit olarak önümüzde duruyor.” diye konuştu.

“ÖRGÜTLÜ OLMALIYIZ”

Eczacılığın artık ürün odaklı bir hizmet olmaktan çıkarak hasta odaklı bakıma doğru stratejik bir dönüşüm yaşandığını belirten Türk Eczacıları Birliği(TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “İlaç Ar-Ge çalışmalarında farmakovijilansa, ilaç yönetiminden akılcı ve sorumlu ilaç kullanımına kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkan kavramlar eczacılığın çehresini belirgin şekilde değiştirmektedir. Dünyanın birçok yerinde sağlık sistemlerinde daha fazla rol üstlenen eczacılar, hastaların kaliteli hizmete erişimini sağlayan bir sağlık personeli, olarak öne çıkıyor. Ancak eczacıların giderek karmaşıklaşan sağlık ve sosyal güvenlik sistemleri içerisindeki rolünün giderek farklılaşması ve artması mesleki becerilerini sürekli korumayı ve geliştirmeyi, bu çerçevede yaşam boyu öğrenme perspektifini temel düstur edinmeyi zorunlu kılmaktadır. Bu doğrultuda meslektaşlarımızın gelişmiş eczacılık hizmetleri sunabilmesini sağlamak, meslek hakkımızı elde edebilmek ve mesleğimizi geleceğe taşımak hedeflerine ulaşabilmek için; sanayi, kamu, özel sağlık kuruluşları ve serbest eczacılık alanlarında verilen hizmet kalitesini ve çeşitliliğini günün standartlarına uygun hale getirmek, İyi Eczacılık Uygulamaları Kılavuzu’na uygun şekilde mesleki uygulamaları standartlaştırmak, eczacının mesleğini gereği gibi yapabilmesi için hukuki, ekonomik ve toplumsal altyapı sorunlarını gidermek, eczacılık eğitim programlarını yeniden yapılandırmak, sürekli mesleki gelişim programları ile eczacıların ve eczane çalışanlarının mesleki yeterlilik ve yetkinliklerini arttırmak, ilaç kalitesini ve güvenliğini sağlamak, eczane temelli hizmet yelpazesini genişletmek durumundayız. Türkiye de eczanesini kendi açan ve sahibi olan ülkeyiz. Bunu korumak için mesleğimize sahip çıkarak örgütlü olmamız gerekir.” dedi.

 

Konuşmaların ardından okunan yönetim kurulu çalışma raporu ve mali rapor oy birliğiyle kabul  edildi.

Mevcut Başkan Ecz. Ersun Özkan’ın Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Ecz. Sühendan Toksöz, Ecz. Erdem Kızıltepe, Ecz. M. Serkan Kılınç, Ecz. F. Tuğçe Dalkır, Ecz. Fulya Akgün’den  oluşan tek liste ile seçime gidilecek

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.