TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröre karşı çok büyük mücadele yürütülüyor

Başbakan Yardımcısı Işık, AK Parti Yenişehir kongresinde hiçbir eşkıyanın milletin huzurunu bozmayasına izin vermeyeceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Teröre karşı çok büyük mücadele yürütülüyor

 

 DİYARBAKIR (İHA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bölgede çok ciddi hamlelerin olduğunu belirterek, “Bir kalkınma hamlesi var. Cazibe Merkezleri Programını yakında inşallah başlatacağız. Ayrıca, burada hukukun içinde kalmak şartıyla hiçbir teröristin, hiçbir eşkıyanın milletimizin huzurunu bozmasına, güvenliğini sekteye uğratmasına, rahatını kaçırmasına müsaade etmiyoruz” dedi. 

AK Parti Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın 4’üncü olağan kongresi yapıldı. Bir düğün salonunda yapılan kongreye, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve partililer katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Yatırımcının ilk şartı güven ortamı”
Ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Işık, şuanda bölgede ciddi bir hamlenin olduğunu belirterek, “Bir kalkınma hamlesi var. Cazibe Merkezleri Programını yakında inşallah başlatacağız. Ama yatırımcının yatırım yapmak için ilk istediği şey güvendir. Son dönemlerde devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin terör örgütüne yönelik gösterdiği amansız mücadele, gösterdiği kararlı tavır Allah’a hamdolsun halkımız tarafından destekleniyor. Biz burada hukukun içinde kalmak şartıyla hiçbir teröristin, hiçbir eşkıyanın milletimizin huzurunu bozmasına, güvenliğini sekteye uğratmasına, rahatını kaçırmasına müsaade etmiyoruz. Çok büyük bir mücadele yürüyor. Bu mücadele de sonuna kadar yürüyecek. Bir tek masum insanımızın kılına halel getirmeden, hiçbir teröristin de bölgede insanımıza musallat olamayacağı ortamı hazırlıyoruz. Bunu hazırladığımız anda da göreceksiniz o Diyarbakır yeninden şahlanacak. O tarihin her dönemindeki en önemli merkez yine en önemli merkez olarak yoluna devam edecek” dedi.

“2019’da Diyarbakır’da tarih yazarız”
Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin konuşan Işık, “Biliyorsunuz belediyeleri kazandılar. Aslında Diyarbakır ve bölge halkı ‘siz gidin mecliste siyaset yapın, bizim sorunlarımızın çözümü için gayret sarf edin, bizim sesimiz olun, bizim adeta gözümüz, kulağımız, dilimiz olun’ dediler. Çünkü biz her bir Diyarbakırlının verdiği her oya saygımız var. Kimsenin tercihini tartışmayı kendimize hak olarak görmeyiz. Ama bunlar ne yaptılar; bunlar halkın sesini değil de terör örgütünün talimatını dinlediler. Bunlar bu sorunlar çözülsün, bu sıkıntılar bitsin bu ülkede daha fazla kan, daha fazla gözyaşı olmasın diye uzatılan eli ellerinin tersiyle itelediler. Zannettiler ki devlet zayıftır, devlet güçsüzdür. Zannettiler ki devlet bize teslim olacak. Türkiye Cumhuriyeti hiç kimseye ve hiçbir terör örgütüne teslim olmaz. Bu mücadeleyi bir taraftan sonuna kadar veriyoruz, vereceğiz. Terör örgütü kayıtsız şartsız silahlarını gömüp ülkeyi terk edene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ama bunu yaparken de bir tek masum insanımızın burnunun kanamaması için de gereken her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Aynı şekilde terörle mücadele ederken bölgemizin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için de elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Belediyeler insanlara hizmet yapılsın diye Anakara’nın gönderdiği paraları maalesef sizlere hizmet için kullanmıyorlar. Ne yaptılar? Dağa gönderdiler. Terör örgütünü finanse etmekte kullandılar. Hiçbir demokratik devlet buna rıza gösteremez. Hiçbir demokratik devlet halkı için harcansın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktarmayı demokrasi diye mazur göremez. Aksine demokrasi ve şiddet asla ve asla yan yana gelmez. Türkiye Cumhuriyeti de gerekeni yaptı bu belediye başkanlarını görevden aldı, yerine kayyum atandı. Şimdi farkı en iyi siz görüyorsunuz. Değerli Yenişehirli kardeşlerim, çok güzel bir tabir vardır; Şeyh uçmaz mürit uçurur. Eğer belediyemizin yaptığı çalışmaları sizler iyi takip eder sahiplenir ve iyi anlatırsanız inanın biz 2019’da Diyarbakır’da bir tarih yazarız. Bundan hiç tereddüdüm yok” diye konuştu.
Tek listeyle girilen kongrede Mürsel Kikizade yeniden ilçe teşkilat başkanı olarak seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.