TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şafak baskını

Adana Emniyet Müdürlüğü, Adana tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu yaptı. Torbacılara indirilen ağır darbede bir çok noktada esrar ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şafak baskını

 

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER)-Adana’da İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın bizzat katılımı ile Adana tarihinin en büyük torbacı operasyonu gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminde hain FETÖ terör örgütü tarafından şehit edilen polis kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un isimlerinin verildiği operasyon öncesi Adana merkezli İstanbul, Mersin, Gaziantep ve Hatay'da 211 adreste torbacı diye tabir edilen sokak satıcıları tek tek tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Adana’da İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın yönettiği operasyonla şafak vakti 5 ilde 211 adreste eş zamanlı basınlar yapıldı.

2 BİN 500 POLİS KATILDI

Özel harekat, çevik kuvvet, asayiş şube, terörle mücadele ekiplerinden oluşan 2 bin 500 polis tek tek adreslere girerek belirlenen şahısları etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Ekipler daha sonra girilen evlerde uyuşturucu araması yaptı. Uyuşturucuların saklanılabileceği her yere bakan polisler aramalarda saklanmış uyuşturucuları ele geçirdi.

HELİKOPTER VE DRONELERLE DESTEK

Operasyona havadan helikopter ve dronelerle de destek verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan da 30 kişilik ekip katıldı. Ayrıca Ankara'dan Trend isimli hassas burunlu narkotik köpeği de getirildi. Getirilen narkotik köpekleri ile belirlenen evlerde aramalar yapıldı.. Yapılan aramalarda köpek çok miktarda uyuşturucu buldu. Operasyon sırasında ayrıca çok sayıda kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. 

SELAMİ YILDIZ KATILDI


Operasyona bizzat katılan Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’da basılan evleri tek tek gezip polisleri talimatlar verdi. Yıldız, operasyona 15 Temmuz şehidi olan Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşler isminin verildiğini belirterek, "Uyuşturucuyla mücadelede etmede kararlıyız. Adana'da uyuşturucunun kökünü kazımaya kararlıyız. Bu zehir illeti, gençliğimizi, geleceğimizi çalan uyuşturucu ile mücadele sonuna kadar devam edecek" dedi.

YILDIZ: KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK

 

Operasyonun ardından basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, uyuşturucudan elde edilen gelirlerin terör örgütlerine finans olduğunu söyledi. Yıldız, gençleri ve geleceği zehirleyen zehir tacirlerine yönelik en büyük operasyonlardan biri olduğunu belirterek, “Bu kararlılıkla operasyonlarımız sürecek. Daha önce de uyarmıştım, bu uyuşturucu tüccarlarının kökünü kazıyana kadar Adana’da mücadele edeceğiz. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu zehir tacirlerine müsaade etmesinler, bizlerin yanında olsunlar. Emniyet teşkilatı, devlet onlar için var gençliğimizi ve geleceğimizi onların elinden el birliğiyle kurtaracağız. Bu uyuşturucudan elde edilen gelirler terör örgütlerine finans oluyor. Bunları kazıdıkça terör örgütlerinin de finansını kazımış oluyoruz. Buralardan elde ettikleri gelirlerle teröre finans kaynağı oluşturuyorlar. Bizim bu konuda kararlılığımız devam edecektir.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.