TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimler daha sağlıklı bir ortamda yapılacak

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, çarpıcı açıklama yaparak, “Borsa başkan adayı sıfatıyla devamlı medyada kendilerine yer edinmeye çalışanların kullandıkları bu oyuncak şimdilik ellerinden alınmıştır.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seçimler daha sağlıklı bir ortamda yapılacak

 ADANA(İLKHABER) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, çarpıcı açıklama yaparak, “Borsa başkan adayı sıfatıyla devamlı medyada kendilerine yer edinmeye çalışanların kullandıkları bu oyuncak şimdilik ellerinden alınmıştır.” dedi.

 

TOBB ORGAN SEÇİMLERİ NİSAN 2018’DE

2017 Ekim - Kasımında yapılacak olan TOBB organ seçimleri Bakanlar kurulu kararıyla Nisan 2018’e ertelenmesi üzerine yazılı açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Adana Ticaret Borsası olarak 5 Ekim de yapacağımız seçimlerimiz de bu kararla Nisan 2018’e ertelenmiştir. Seçimlerin 'Daha sağlıklı ve adil bir ortamda' yapılması için alınmış olan bu erteleme kararının Borsa üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

OY KULLANABİLMEK İÇİN EN AZ İKİ YILLIK FAAL ÜYELİK ŞARTI GETİRİLMİŞTİR

TOBB’a bağlı Oda ve Borsa seçimlerinde “Seçme ve seçilme kriterleri” yayınlanan KHK ile yeniden belirlendiğinin de altını çizen Başkan Bilgiç, “Önceki sistemde üye şirket veya şahıs üyeliği itibariyle Oy kullanma hakkına sahip iken, seçilebilmek için iki yıllık üyelik şartı söz konusu idi. Bu değişiklikle bir şirketin veya tüzel kişiliğin seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için en az iki yıllık faal üyelik şartı getirilmiştir. Yapılan bu önemli değişikliğin ve belirlenen yeni seçim takviminin Oda ve Borsalarımızdaki yapılacak seçimlerin daha sağlıklı bir ortamda başarılı çalışmalara imza atacak yönetimlerin oluşmasına katkıda bulunacağına inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

 

BİZLER ADANA VE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Başkan Bilgiç, “2013 seçimlerinden bu yana seçilmiş yönetim ve meclisimizle sorumluluk anlayışımızla Adana ve ülke ekonomisine hizmetlerimize devam ediyoruz. Çok yakın bir zamanda açılışını yaparak borsa üyelerimizin ve üreticilerimizin hizmetine sunacağımız, ülkemizin en büyük ve modern Borsa kampüsümüzdeki lisanslı depolama tesislerimiz, elektronik alım-satım salonumuz ve laboratuvarlarımız faaliyette olacaktır. Başta borsa kampüsü olmak üzere, birçok önemli projeye imza atan Adana Ticaret Borsası yönetim, meclis ve çalışanlarımızı buradan bir kez daha kutluyorum. Bu projelerin hayata geçirilebilmesi vizyon, bilgi, beceri, tecrübe ve her şeyden önemlisi fedakarlık istiyor. Yıllardır bu donanıma sahip yönetici ve çalışanlarımızla Adana Ticaret Borsamıza hizmet ediyoruz.

Seçimler bahanesi ile ortaya çıkan ve Adana Ticaret Borsası Başkan adayı sıfat ve unvanını kullanarak Ticaret Borsası kanun ve yönetmeliklerinden bihaber olanlar, her gün yazılı ve görsel basını ve sosyal medyayı işgal ederek, yalan yanlış ve iftira dolu beyanlarda bulunuyorlar. Kendilerinin bile inanarak söylemedikleri bu karalama kampanyalarına üyeler inanacak ve bunları Borsa başkan mı yapacak? Adana Ticaret Borsasının akli selim iyi ve doğru yapılanı takdir eden üyeleri bu güne kadar nasıl doğru karar vermiş ise bundan böyle de en doğru karar verecektir. Oda ve Borsa seçimlerimiz altı ay ertelenmiştir. Yaklaşık iki aydır “Borsa başkan adayı” sıfatıyla devamlı medyada kendilerine yer edinmeye çalışanların kullandıkları bu oyuncak şimdilik ellerinden alınmıştır. Ticaret Borsalarının kanun, tüzük ve yönetmeliklerini işlerine geldiği gibi çarpıtarak medyaya servis edenlerin, hem ilgili devlet kurumlarını hem de Borsamızı boşuna meşgul etme girişimleri işe yaramamıştır.

Adana Ticaret Borsası’nda üyelik yükümlülüğünü yerine getirmiş, hiçbir üyemiz hak kaybına uğramamıştır. Ama bu iftiracılar ısrarla bu yalanlarına devam etmektedirler. Ortaya konan bu kadar proje, eser ve çalışmaları karalayarak, görmezden gelerek üyelerin takdirini kazanamazsınız” dedi.

 

YÜZ YÜZE BAKILACAĞI UNUTULMAMALI

Nisan 2018 yılında yapılacak Oda-Borsa seçimlerinde bütün adaylarımıza buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; Aday olacak arkadaşlarımızın sonuçlar ne olursa olsun yine aynı çatılar altında  yüz yüze bakacak olduğumuzu unutmadan seviyeli ve insan onuruna yakışır bir rekabet içinde olmalarını gerektiğini düşünüyorum. Başkalarını karalayarak değil yapacağınız projeleri paylaşarak bir seçim kampanyası geçirilmesini diliyorum. Bizler Borsa yönetimi olarak “Durmak yok çalışmalarımıza devam” anlayışı içinde yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.