TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaparo dolandırıcılarına dikkat

Adanalı emlakçılar isimlerini kullanarak sahte emlakçılık yapıp, insanları kaparo alarak dolandıran kişilere tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaparo dolandırıcılarına dikkat

 

BAYRAM BULUT -ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adanalı emlakçılar isimlerini kullanarak sahte emlakçılık yapıp, insanları kaparo alarak dolandıran kişilere tepki gösterdi.

Emlak sektöründe uzman olan Limitgayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, emlakçılık mesleğinin dışarıdan çok basit göründüğünü belirterek, eline çantayı alan kişilerin bu işi yaptıklarını dile getirdi. Kaçak, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilere karşı artık bir önlem alınması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, “Adamların vergi levhası yok, Emlakçılar Odası’na kayıtları yok ama bu piyasada bizden çok iş yapıyorlar. Adamlar piyasayı bilmedikleri için farklı fiyatlara evler satıyorlar. Bu da emlak sektörümüzü ve biz emlakçıları olumsuz etkiliyor. Bunların yanı sıra birde kaparo toplayan sahte emlakçılar var. Bunlar zaten bizi insanların gözünde güvenilmez kişiler olarak lanse etti. Bu kişilere artık bir dur denmesini istiyoruz. Kimsenin bizim ismimizi kullanarak dolandırıcılık yapmaya bizleri karalamaya hakkı yok.” dedi.

EV ALMANIN TAM DÖNEMİ

Adana Çukurova’da yatırımın tam dönemi olduğunu işaret eden Faruk Bozkurt, “Ev almanın tam dönemi. Banka faizlerinde biraz düşüş bekliyoruz. Piyasa dengelenecek inşallah. Çukurova’da imara açık arsa olmadığı için ev fiyatları biraz yüksek. Konut faizleri düşerse bu bir şekilde dengelenecektir diye düşünüyoruz. Şuan orta durumda ki bir evin fiyatı 200 ile 250 Bin TL arasında değişiyor. Kabasakal tarafından imara açılan yerler oldu. Vatandaş yüksek yoğunluk bekliyorlardı ama belediye 1.2 yoğunluk açtı. İnsanlar itiraz etti buna. Adana’da Çukurova İlçemizde fiyatların yükselmesinin nedeni de çoğu yerlerin imara kapalı olması. İmara açılan yerlerde ise arsanın metresi 1Lira iken sahibi 2 lira istiyor, bu nedenle fiyatlar yükseliyor. Arsa sahipleri de artık fiyatı yüksek tutuyor.  1.2 yoğunluk verilen yerlere 6 katlı bina en fazla yapılabiliniyor.” diye konuştu.

İSTENİLEN KRİTERDE EV BULUNAMIYOR

Çukurova Bölgesi’nde boş ev olmasına rağmen insanların istedikleri kritere uygun ev bulamadıklarını dile getiren Faruk bozkurt, “Kira fiyatları da öğrencilerden dolayı ve Suriyeli mültecilerden dolayı insanlar mağdur duruma düştü. İnsanlar istediği kriterdeki evi bulamıyorlar. Çukurova Bölgesi’nde şuan en kötü evin 10 Bin TL’den başlıyor yıllık kirası. Aylık olarak ise Bin ve Bin 100 TL arasında ki fiyata evler gidiyor. Okulların açılmasının da etkisi tabiî ki büyük bu kira durumunda. Boş ev bulunabiliniyor ama istediğimiz kritere uyun ev bulmak şuan çok zor.” şeklinde konuştu.

 EV ALACAKLAR ODA KAYITLARINA BAKMALI

Emlak sektöründe korsan ve dolandırıcılara karşı Emlak Yasası’nın çıkmasını beklediklerini vurgulayan Faruk Bozkurt, “Vatandaşlar emlakçıya gittiklerinde Emlakçılar Odası kaydına bakacaklar. Esnafların bu kaydı zaten duvarlarında asılı olur. Ücret tarifelerine duvarda asılı olup olmadığına bakacaklar. Yüzüncü yıl imara açıldığı için şimdi bütün müteahhitler buraya ve Gürsel paşa Mahallesi tarafına yatırım yapıyorlar.  Bu bölgelerde de 2+1 evleri ortalama 180-190 Bin Liradan aşağı fiyatlarla satıyorlar. 3+1 almak isteyenler ise 250 ila 260 Bin Lira gibi bir rakamı gözden çıkartması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

 

İNTERNET ÜCRETLERİ YÜKSEK

İnternet sitesinde yayınladıkları ilanlara ödedikleri ücretler hakkında da bilgiler veren Faruk Bozkurt, “Bizler ilk piyasaya başladığımızda sahibinden.com isimli internet sitesine üye olduk. Yıllık ücret alıyordu bizden. Belli bir ücrete üye olup istediğimiz kadar ilan atabiliyorduk. Ama bu siteye Türkiye genelinden insanlar alışınca ülke genelinde yükseldi en fazla tanınan site oldu. Emlakçılar olarak son dönemde bu site ile ilgili bazı mağduriyetler yaşadık. Aylık 600-700 TL gibi rakama üyelik veriliyor. Yıllık olarak ise bu üyelik bedeli çok yüksek bir fiyata tekamül ediyor. Biz bu fiyatların düşürülmesini istiyoruz kendilerinden. İnsanların internetten ise direk emlakçılara gelmeleri daha iyi olur. Ama internet artık günümüzde yaygın olduğu için insanların gezerek ev bulma şansları azaldı. Artık evde oturarak internet başından daireleri bulabiliyorlar. Oradan da bizlerle irtibata geçiyorlar.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.