TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zam, her kesimi olumsuz etkiler

Adana ESOB Başkanı Sözütek, Maliye Bakanlığı’nın 2018’de geçerli olacak yüzde 40 oranındaki MTV zam talebinin geri çekilmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zam, her kesimi  olumsuz etkiler

 

 

Adana ESOB Başkanı Sözütek, Maliye Bakanlığı’nın 2018’de geçerli olacak yüzde 40 oranındaki MTV zam talebinin geri çekilmesini istedi

 

 

 

 

Zam, her kesimi

olumsuz etkiler

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER)  – Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Maliye Bakanlığı’nın 2018 yılı için açıkladığı yüzde 40’lık MTV zammının, sıkıntı içerisindeki esnaf ve sanatkârlar için kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Başkan Nihat Sözütek, Bakan Naci Ağbal tarafından binek araçlar için açıklanan yüzde 40’lık MTV zammının, özellikle geçimini ulaşım hizmetlerinden temin eden başta ticari taksici, minibüsçü, servisçi, otobüsçü olmak üzere kamyoncu, kamyonetçi, nakliyeci, nakliyatçı ve TIR’cı esnaf açısından da büyük sıkıntılara yol açacağını belirterek, zammın geri çekilmesini, hükümetten destek bekleyen esnaf ve sanatkarlar için de muaf tutulmasının daha doğru olacağını söyledi.

Sözütek, “Hükümetimizin, Türkiye genelinde açıkladığı ve MTV ile diğer zamlara esnaf ve sanatkarlar olarak itirazımız var. Dardaki küçük esnaf ve sanatkârlarımız zaten vergilerden mağdur durumda. Bir de MTV’den yüzde 40 zam gelince, taşımacı, ulaştırma hizmetlerinde yer alan taksici, minibüsçü, servisçi, otobüsçü, kamyon ve kamyonetçi, nakliyatçı ve TIR’cı gibi benzeri esnaflarımız büyük zarar görecek. Ayrıca küçük esnaf ve sanatkârlarımızın girdilerine de zam gelmiş olacak. Aksine esnafımıza devletimizin destek vermesi, ayrıcalık tanıması lazım. Teşekkür ediyoruz, birçok alanda iyileştirmeler yapıldı. Bakkalın, çiçekçinin, lastikçinin, elektrikçinin, akücünün sattığı ürünler de nakliye yoluyla geliyor, yani doğrudan, dolaylı etkileniyor. Bunlar da dolayısıyla artan maliyetini taşımacılık ücretine yansıtacak. Bu zamla her kesim mağdur olacak. Biz esnaf ve sanatkârlarımız için hassas davranıyoruz, hükümetimizden bu zamlar geri çekilsin istiyoruz. Yüzde 40 çok büyük oran. 10 yıl sonra bu rakamlar araçların ana maliyetini geçer. Diğer sektörler de bu konuda sıkıntılı. Bizim talebimiz, bu yüzde 40’lık zammın geri çekilmesi, eski düzende devam edilmesi, hatta esnaf ve sanatkârlarımızın MTV’den muaf edilmesi yönündedir” dedi.

MİNİBÜSÇÜ, OTOBÜS VERGİSİ ÖDEMESİN…

 

Birlik Başkanı Sözütek, ayrıca, esnaf ve sanatkârların ödediği Bağ-Kur ve SGK primlerinde de uygun bir indirime gidilmesini istediklerini ifade ederken, “Hükümetimize bir teşekkürümüz daha var. Bundan iki yıl önce minibüsün tanımını değiştirdi. 14+1 minibüs olanı 16+1 yaptı ve buna da minibüs dedi. Şu anda ulaşımda kullandığımız 16+1 minibüs ama gel gör ki, şimdi Maliye Bakanlığımız halen bunları küçük otobüs olarak görüyor ve buna göre de vergi alıyor. 320 lira alması gerekirken bin liraya yakın vergi alıyor. Bunun da ivedilikle düzeltilmesini istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.