TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydi fuara

Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Haydi fuara

Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor

 

Haydi fuara

 

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Türkiye’nin önemli mobilya üretimini karşılayan Çukurova Bölgesi’nde TÜYAP Fuarcılık A.Ş.’nin düzenlediği 11. Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı kapılarını ziyaretçilere açıyor. 3-8 Ekim tarihlerinde yapılacak olan fuara, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere toplam 15 ülkeden 200 ve yurt içerisinden 40 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği, KOSGEB ve Çukurova Fuarcılık destekleriyle hazırlanan 11. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı bugün TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Türkiye’nin klasik mobilya iskeleti üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Çukurova Bölgesi’nde mobilya üretiminin, 1950’li yıllardan itibaren hızla geliştiğini söyledi.

Ortadoğu pazarına yakınlığı ve klasik mobilya ile özdeşleşen Çukurova’nın, modern ve fonksiyonel mobilyaya olan talebin artması ile kendine yurt içinde olduğu kadar dünyada da yer bulduğunu belirten Alagöz; ‘’ Yurt içinden yaklaşık 40 bin yurt dışından ise 15 ülkeden 200 ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Fuarımıza Türkiye’nin dört bir yanından üretici firma katılıyor. 13 bin 500 metrekarelik alanda açacağımız fuarımız; bölgenin üretim, ihracat ve istihdamına büyük katkı sağlıyor.” dedi.

Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın sektörün bölgedeki gücünü göstermesi açısından önem taşıdığını ifade eden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, sözlerine şöyle devam etti;

‘’ Bizim için mutlu olduğumuz bir gün. Bizim için bayram arifesi. 11. Kez sahne alacak olan Mobilya ve Dekorasyon fuarının son hazırlıkları yaptık. Adana’da bu göl maya tuttu. Adana artık fuarlar şehri haline geldi. Türkiye’de fuarcılık sektöründe ses getiren bir noktaya ulaştı. Ne mutlu bize ki, Adana fuarlar kenti olurken aynı zamanda da Çukurova bölgesi Türkiye’nin en önemli mobilya markalarının biri olduğu da fuarlarımız sayesinde tescillenmiş oldu.

Bugün sadece Türkiye’nin dört bir tarafından gelen alım heyeti değil, yurt dışından gelen iş adamalarının uğrak yeri haline gelen bir Adana’dan bahsediyoruz. Adana mobilyası son zamanlarda yükselen kalitesi, Çukurova bölge mobilyası yükselen kalitesi AR-GE yatırımları ve aynı zamanda yükselen ihracat oranlarıyla da sektörün içerisinde oldukça dikkat çekici bir noktaya doğru ulaşmaktaydı. Çok ciddi hazırlıklar yapıldı.

Bölgedeki yoğun çalışmalarımızın yanı sıra Dünya’da da tanıtım çalışmaları yaparak Fuarımızın adını duyurmaya çalıştık. İsrail ve Lübnan’da bire bir sektör temsilcilerimiz Fuarımızın tanıtımını yaptı. Fuarımız sadece bölgenin değil Dünya’nın da yakın markajında.

Ortadoğu’dan ve Kuzey Afrika’dan fuarlara katılmak isteyen firmaların Avrupa ülkelerine gitmesi oldukça zor bir hale geldi. Bu konjonktür ülkemizi ve Adana’yı avantajlı konuma getirmektedir.  Ulaşım-konaklama bakımından geniş imkanlara sahip olan Adanamızda, nitelikli iş birlikteliklerine aracılık eden fuarlarımız; Avrupa, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki 1,6 milyar kişiye ulaşmada önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Bu yıl 11.sini düzenleyeceğimiz fuarımız; 10 yıllık deneyimin ve tecrübenin birikimi ile zirveye ulaştı. 11 yılda fuarımıza yaklaşık 700 firma katıldı. Geçen yıl fuarımızda; 13 ülkeden 180’i yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere toplam 36.750 yerli ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 15 ülkeden 200’ü yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere yaklaşık 40 bin ziyaretçi bekliyoruz.

Ayrıca fuarımızda toplam 73 firmamız tasarımlarını müşterilerin beğenisine sunacak. Yurt dışından Dubai, İsrail, Ürdün, Irak, Filistin, Umman, Özbekistan, Gürcistan ve Kosova ülkelerinden toplamda 150’nin üzerinde ziyaretçimiz iş bağlantısı yapmak üzere fuarımızda olacaklar.’’

Ardından konuşan Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamaları Derneği(MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi, (MOSİAD) olarak 2017 yılında Adana mobilyasını geliştirmek, sektörün sorunlarına çözüm aramak, çeşitli kurum ve kuruluşlar arası iletişimi dinamik tutarak, Türk ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çaba sarf ettiklerini belirtti.

ADANA’NIN LOKOMOTİFİ OLACAK

Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da, Adana mobilya sektörünün kent için önemine değinerek, ‘’ Adana’nın gelişimine lokomotif olacak bir sektör diyebiliriz. Son yıllarda da kendini hızlı bir biçimde geliştirmektedir. Bu gelişmeye en önemli katkıyı fuarlar vermektedir. Fuarlar için yapılan tanıtımlar ile birlikte, yurt içerisinden ve dışından müşteriler geliyor. Mobilyacılarımız bu şekilde daha fazla pazarlara ulaşabiliyor ve kendini daha da geliştirmektedir. Bölgedeki istihdama katkısının yanında ekonomiye de büyük katkı sağlamaktadırlar.’’ Dedi.

Amaçlarının Adana mobilya algısını oluşturabilmek olduğunu da belirten Avcı, ‘’Önce Adana mobilyası algısını oluşturmamız lazım ki kentte yaşayan insanımız gidip başka şehirlerden mobilya almasın. Fuarlar burada etkili olmaktadır. Onun için önce kendi ilimizde, sonrasında çevre illerde bu algı oluşturulursa işletmelerimize destek ve potansiyel getireceğine inanıyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Adana Sanayi Odası, Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Güldiker, mobilya üreticileri olarak fuarları çok önemsediklerine vurgu yaptı. Bunun için yut içi ve yurt dışı fuarlarına katıldıklarını belirten Güldiker, ‘’Hem İstanbul, hem de yurt dışındaki fuarlara da katılmaktayız. Ancak istiyoruz ki, Adanalı üreticileri bu bölgede toplayıp burada fuarlarda sergileyip, bütün dünyaya açma gayreti içerisindeyiz.

Biz üreticiler olarak, özellikle mobilyada yeni ürünlerimizi müşterilerimize sunma anlamında mobilya fuarları olmazsa olmazımızdır. Diğer ürünlerde katalog şeklinde sunum yapılabilir. Ancak mobilya öyle değildir. Çünkü müşteri alacağı mobilyaya dokunmak ister, yakından incelemek, kaliteyi görmek ister. Bundan dolayı fuarları çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz günlerde yurt dışına sektörden temsilcileri fuarlara gönderdik. Oradaki firmaları kendi fuarlarımıza davet ettik ve yurt dışından 100-150 civarı ziyaretçi beklemekteyiz.’’ ifadesi kullandı.

Son olarak söz alan Çukurova Fuarcılık Genel Müdürü, Burak İnceoğlu, mobilya iskeleti üretiminin yüzde 10’unu tek başına karşılayan ve kalsik mobilya üretiminde Türkiye’nin lideri olan Adana başta olmak üzere, Hatay, Kahramanmaraş, Ankara, Mersin, Gaziantep ve Osmaniye’den gelen firmaların katılımıyla birlikte fuarın, hem bölgesel, hem de ülkesel açıdan ekonomik işbirliği bağlamında önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı 3- 8 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 10.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.