TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mezarlıklar pırıl pırıl

Adana Büyükşehir Belediyesi, “Acınız Acımızdır” anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini bütün şehir genelinde kesintisiz sürdürüp, il genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini gerçekleştiriyor. Mezarlıklar Daire Başkanlığı, morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışına gidecek cenazelerin nakillerini de özel donanımlı araçlar ve uçaklarla ücretsiz sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mezarlıklar pırıl pırıl

 ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi, “Acınız Acımızdır” anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini bütün şehir genelinde kesintisiz sürdürüp, il genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini gerçekleştiriyor. Mezarlıklar Daire Başkanlığı, morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışına gidecek cenazelerin nakillerini de özel donanımlı araçlar ve uçaklarla ücretsiz sağlıyor.    

MEZARLIKLAR PIRIL PIRIL
Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Usta Eller ekibi, yılın 12 ayı mezarlıklarda onarım, bakım, genişletme ve boyama işlerini yürütüyor. Aralarında inşaat, demir doğrama, kaynak ve boya gibi işleri yapabilen 25 personel, Buruk, Kabasakal, Küçükoba ve Akkapı mezarlıkları başta olmak üzere ilçeler ve köylerdeki mezarlıklarda çalışmalar yürütüyor. Usta Eller personeli, ihtiyaç duyulan mezarlıklarda binaların boyanması, gasilhane ve sundurma çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp, kullanıma sunuyor. 
CENAZELER 42 İLE UÇAKLA ÜCRETSİZ GÖNDERİLİYOR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışında toprağa verilecek cenazelerin naklini özel donanımlı cenaze araçları ve uçakla ücretsiz olarak gerçekleştiren Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın özverili ve gayretli hizmeti vatandaşların büyük beğenisini topluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin 42 iline cenazelerin uçakla naklini ücretsiz gerçekleştiriyor.
İLÇELERE MEZARLIK KOMPLEKSLERİ
Yüreğir’deki Asri Mezarlık ile Sarıçam’daki Buruk Mezarlığı’na klimalı bekleme salonları kazandıran, Adanalıların zor günlerinde onları biraz olsun rahat ettirmek için çaba harcayan Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Usta Eller personeliyle mezarlıklardaki camilerin bakım ve onarımlarını da yapıyor. Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar’ın koordinasyonunda yürütülen projelerle Karataş, Saimbeyli, Aladağ, Feke ve Pozantlı ilçelerinde mezarlıklar kompleks haline dönüştürülüyor. İlçe mezarlıklarında idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonları inşa ediliyor.
TAZİYE EKİPLERİ HİZMET VERİYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Taziye Ekipleri de vefat eden vatandaşların taziye evlerine giderek Kur’an-ı Kerim okuyor, acılarını, üzüntülerini paylaşıyor. Başkan Hüseyin Sözlü’nün halka her zaman yakın olma, acısında ve sevincinde birlikte bulunma yaklaşımıyla yürütülen hizmette Taziye Ekipleri, ziyaretlerinde lokum, bisküvi ve gülsuyu ikramında bulunuyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.