TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yaşar Kemal Sanat Günleri’ start aldı

Adana’da düzenlenen ve Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı’nın birlikteliğinde gerçekleştirilen “Yaşar Kemal Sanat Günleri” başladı. Sergisi, drama gösterisi, panel, film gösterimi konser ve söyleşi gibi etkinliklerin olacağı “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 9 Kasım tarihine kadar sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Yaşar Kemal Sanat Günleri’ start aldı

 ADANA(İLKHABER) - Adana’da düzenlenen ve Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı’nın birlikteliğinde gerçekleştirilen “Yaşar Kemal Sanat Günleri” başladı. Sergisi, drama gösterisi, panel, film gösterimi konser ve söyleşi gibi etkinliklerin olacağı “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 9 Kasım tarihine kadar sürecek.

YAŞAR KEMAL SANAT GÜNLERİ’NDE BULUŞUYORUZ

“Bir dil bulacağız her şeye varan, bir şeyler anlatabilen” diyor evrensel yazarımız Yaşar Kemal. Adana Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı’yla bir araya geldi ve röportajlarında, romanlarında ve öykülerinde derdi o “bir dil”i bularak insanı anlatmak olan Yaşar Kemal’i sevenleriyle, özellikle de gençlerle buluşturmak amacıyla düzenlediği “Yaşar Kemal Sanat Günleri” Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı.

“EĞİTİMDE YAŞAR KEMAL’İ ANLAMAK”

Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Yaşar Kemal Sanat Günleri” bir basın toplantısı ile başladı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, etkinlik ile ilgi bilgi verdi. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirten Başkan Karalar, Yaşar Kemal gibi bir ismin Adanalı olmasından dolayı büyük onur duyduklarını söyledi. Başkan Karalar, “Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi, halk kültürünü, Anadolu insanının yaşamını derinden ve en güzel anlatan bir kalemdir Yaşar Kemal… Bereketli topraklarımızın bize armağanı, sarı sıcak Çukurova’yı dünyaya açan o güzel hikâyelerin yaklaşık kırk ayrı dilde okunmasını sağlayan bir kalemdir. Bugün Yaşar Kemal’e dair ne yapsak, ne söylesek eksik kalacak biliyoruz. Ancak onun adına yakışan tüm çalışmaları gönlümüzce ve elimizden geldiğince destekliyoruz. Yaşar Kemal Vakfı ile birlikte yaptığımız bu çalışma da bu bakış açısının bir ürünüdür. Yaşar Kemal’i yeni kuşaklara tanıtmak, gerçek değerini doğaya ve insana olan sevgisini, özgür düşünceye verdiği önemi, çok kültürlülüğünün zenginliğine olan inancını, barışa olan tutkusunu bir kez daha dile getirmek için buradayız. Sanat bir toplumun temel ihtiyacadır. Ve bu konuda Seyhan Belediyesi olarak elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. O yüzdendir bizler için ‘sanatın ve sanatçının dostu belediye’ diyorlar. Bir lüks olarak değil bir zorunluluk olarak gördüğümüz kültür ve sanat hizmetlerimizle hep beraber olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban, Adana’da düzenledikleri ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri’nin öğretmenler buluşmasıyla başladığına vurgu yaparak sürekliliğini de ancak öğretmenlerin sağlayacağını söyledi. Baban, “Vakfımızın temel bir amacı Yaşar Kemal için öncelikli bir değeri yaygınlaştırmak amacıyla yaratıcılığın, özgür ve özerk düşüncenin gelişmesine katkıda bulunmaktır.  Seyhan Belediyesinin aynı doğrultudaki çalışmaları yürütme kararlılığı da övünülecek bir niteliktir. Bugün Adana’da ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri bir öğretmenler buluşmasıyla başlıyor. Başarısını ve sürekliliğini de ancak öğretmenler sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Sanat günlerinin açılışına Resim Yarışması Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güneştekin’de katılırken birde konuşma yaptı. Konuşmaların ardından “Eğitimde Yaşar Kemal’i Anla(t)mak” konulu bir panel düzenlendi. Zafer Doruk’un moderatörlüğünü yaptığı panele Feridun Andaç, Prof.Dr. Nimet Ertaş ve Çiğdem Odabaşı konuşmacı olarak katıldı. 

 

 “YAŞAR KEMAL SANAT GÜNLERİ”

Seyhan Belediyesi, bu yeni eğitim yılı başlangıcında Yaşar Kemal Vakfı’nın da işbirliği ile düzenlediği “Yaşar Kemal Sanat Günleri”nde çerçevesinde  “Yaşar Kemal’in Doğası” temalı bir resim sergisi düzenliyor. Gençleri rekabete yöneltmeden, yarışma ortamı yaratmayacak şekilde düzenlenen bu sergi onları çevrelerine, doğaya yeniden bakmaya davet ediyor. Sergi Adana’nın tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık olacak. Bu kapsamda okullara resim sergisine katılımla ilgili doğrudan bilgilendirme de yapılacak. Öğrenciler resimlerini 24 Ekim tarihinde Seyhan Belediyesi “Yaşar Kemal’in Doğası” Resim Sergisi Düzenleme Kurulu’na teslim edecekler. Kurula iletilen resimlerden oluşturulacak bir seçki 8 Kasım’dan itibaren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Ayrıca gençler için drama, resim ve yaratıcı okuma başlıklı çeşitli atölyeler düzenlenecek, bu atölyeler uzman eğitmenler yönetiminde yapılacak.

 “Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin bir ay sürecek etkinlikleri, 8-9 Kasım’da akademik bir panel, “Yaşar Kemal’in Çukurova’sı fotoğraf sergisi, bir drama gösterisi, Zülfü Livaneli’nin katılımıyla, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi, kısa bir konser ve söyleşi ile sona erecek.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.