TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merhamet çok artıyor

Yüreğir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Adana genelinde 52 camide yaklaşık 35 bin kişiye aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Merhamet çok artıyor

  ADANA (İLKHABER) - Yüreğir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Adana genelinde 52 camide yaklaşık 35 bin kişiye aşure dağıttı. 

Yüreğir Belediyesi aralarında Aladağ, Karaisalı, Ceyhan, İmamoğlu, Kozan ve Karataş merkez camilerinin de bulunduğu Adana genelinde 52 camide Cuma namazı sonrası yaklaşık 35 bin kişiye aşure dağıttı. Cuma namazını Sabancı Merkez Camisi’nde kılan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan namaz çıkışı vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Çelikcan, Muharrem ayının paylaşma, dayanışma ve muhabbet ayı olduğunu ifade ederek, “Aşure zengin içeriği ile birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Ben biraz da bize benzetiyorum. Aşure bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatıyor. Bu günlerin anlamı bu yüzden çok değerlidir. Biz de Adana genelinde 52 camimizde yaklaşık 35 bin kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik” şeklinde konuştu.
Bu tür özel ve manevi günlerin insanları birbirine yaklaştırdığını, gönüllerde sevgi ve merhamet duygusunu artırdığını, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiği dile getiren Başkan Çelikcan, “Bu vesileyle tüm halkımızın aşure gününü kutluyorum” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.