TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldız durmak bilmiyor

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ceyhan İlçesi’nde “Huzur ve Güven Uygulaması 5” 527 personel ve 6 Eğitimli Dedektör köpeğin katılımıyla 9 noktada “Sabit Önleyici” ve 5 bölgede “Umuma Açık Yer” denetimi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yıldız durmak bilmiyor

 BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ceyhan İlçesi’nde  “Huzur ve Güven Uygulaması 5” 527 personel ve 6 Eğitimli Dedektör köpeğin katılımıyla 9 noktada “Sabit Önleyici” ve 5 bölgede “Umuma Açık Yer” denetimi yaptı.

Adana İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, göreve başladığı günden buyana durmak bilmeden gece gündüz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kimi zaman mahalleleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor, kimi zaman ise vatandaşların taziyelerine katılıyor. Suç işleyenlerin korkulu rüyası haline gelen Selami Yıldız, uyuşturucu konusunda da kararlı tutumunu devam ettiriyor. Kimi zaman kendi birimlerini denetleyen Yıldız, kimi zaman ise uyuşturucu, terör ve adli suçların olduğu mahallere operasyonlar yaptırıyor ve operasyonları bizzat kendisi giderek yönetiyor.

VATANDAŞLARI KIRMADI SELFİ ÇEKİLDİ

Uygulamalar da İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı görenler sevgi gösterisinde bulunuyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Selemi Yıldız ile vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmiyor. Yapılan uygulamalarda Selami Yıldız ile selfi çektirenlerinde olduğu objektiflere yansıyor.

SELAMİ YILDIZ BİZZAT YÖNETTİ

Son olarak ise, Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne giderek, burada “Huzur ve Güven Uygulamasına” bizzat yöneten Selami Yıldız, iki aşamalı olarak aralarında Özel Harekat, Terör, Narkotik ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de bulunduğu karma 74 Ekip, 527 personel ve 6 Eğitimli Dedektör köpeğin katılımıyla 9 noktada “Sabit Önleyici” ve 5 bölgede “Umuma Açık Yer” denetimi yaptı.

2 BİN 491 KİŞİNİN GBT KAYDI SORGULANDI

Vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, suç üreten yerler, aranan şahıs ve araçların yakalanması amacıyla yapılan uygulamayı yöneten Selami Yıldız, burada vatandaşlarla da sohbet etti. Sabit önleyici yol uygulaması ve açık yer uygulaması neticesinde 2 bin 491 kişinin GBT kaydı sorgulandı ve 21 aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Araçlar üzerinde yapılan denetimlerde ise, 715 adet aracın kontrol edildi. Kontrol edilen bu araçlardan 9 adet araç trafikten men edildi ve 24 adet araca  22 bin 524 TL cezai işlem uygulandı.

NELER ELE GEÇİRİLDİ?

Yine uygulamalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca yakalanırken, 3 adet şarjör ve bunlara ait 72 adet fişek, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve bunlara ait 32 adet dolu kartuş, satışa hazır 20 fişek,  25 Gr esrar, 4 Gr eroin, 9.8 Gr amfetamin, 9.8 Gr metamfetamin, 60 fişek, 269 adet extasy hap ele geçirildi. Ayrıca uygulamalarda 5 bin 390 adet gümrük kaçağı sigara ile 875 adet sahte bandrollü kitap yakalandı.

MERKEZ OTOGAR ZİYARET EDİLDİ

Yapılan uygulamanın ardın İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve beraberindeki emniyet yetkilileri, Adana Şehirlerarası Otogarını ziyaret etti. Şehirlerarası otogarının çalışması hakkında Otogar İşletmecileri Derneği’nden bilgi alan Yıldız  şehrin en önemli yerlerinden birisinin otogar olduğunu, Adana otogarının asayiş yönünden diğer otogarlara örnek olması gerektiğini belirtti. Firma sahiplerinin ve dernek yönetiminin tek tek taleplerini dinleyen Yıldız, ulaşımın bir şehrin olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi. Dernek yönetimi ve firma sahipleri ise Emniyet Müdürü ve beraberindeki emniyet yetkililerini otogarda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.