TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Heyecanlı bekleyiş

AB Bakanı Çelik, Adalet Bakan Gül ve Ekonomi Bakanı Zeybekçi, yarın Adana’da yapılacak ATHİB 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nı izlemek için kente geliyor

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Heyecanlı bekleyiş

Heyecanlı bekleyiş



 

ADANA (İHA) - Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle geleneksel olarak düzenlenen 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.
Eski Milli Mensucat Fabrikası’ndaki Adana Müzesi’nde düzenlenecek Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ve ödül törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katılacak.
Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak, tasarımcılara ve genç adaylara kendilerini ifade etme şansı oluşturmak amacıyla yarışmanın düzenlendiğini söyledi.
Tekstil sektörü açısından büyük önem taşıyan tasarım yarışmasına Bakanlar Zeybekci, Çelik ve Gül’ün teşriflerinden büyük mutluluk ve onur duyacaklarını ifade eden Kıvanç, “Amacımız, tüm dünyaya Türkiye’yi tanıtmak, tekstilde taklit eden değil taklit edilen ülke olmak ve taklit edilen tasarımcılar yetiştirmektir” dedi.
Yarışmaya bu yıl rekor sayıda başvuru gerçekleştiğini, 83 tasarım arasından seçilen 10’unun finalde yarışacağını belirten Kıvanç, her geçen yıl daha fazla genç tasarımcıya ulaştıklarını, hem bölgenin, hem de ülkenin tasarım çehresini değiştirmek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.
Kıvanç, tekstil sektörünün, sağladığı istihdamla ve yaptığı ihracatla stratejik önemini devam ettirdiğini belirterek, uluslararası pazarlarda daha etkin rol alabilmek için moda ve tasarımın ön planda tutulması gerektiğini vurguladı. Kıvanç, “Bu nedenle insanımıza değer verip eğitimlerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu tür yarışmalar yaparak tasarım ruhunun Türkiye’de gelişmesini arzuluyor ve tasarımcıların yetişmesi için mücadele ediyoruz. Öğrencilerimizin hayal etmelerini, tekstilciler olarak bizler de bu hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Kıvanç, yarışmada ilk 10’a kalan finalistlerin tasarımlarını da dokuyarak katılımcılara gerçek ürün haline dokunmuş kumaşları izleteceklerini kaydetti.
ATHİB 6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ödülleri kapsamında finale kalan 10 öğrenciye numune dokuma tezgahı, LCW Kurumsal Akademi eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı'nı ziyaret etme imkanı sağlanırken, Final Gecesi'nde dereceye giren ilk 3 finalist para ödülü ile ödüllendirilecek ve birinci olan finalist Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.