TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmar müjdesi

Çukurova Üniversitesi’ne yapılması planlanan yurt konusunda meclis gündemine gelen imar düzenlemesine ait komisyon raporu kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İmar müjdesi

İmar müjdesi

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı 4. Birleşimine ait meclis toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen oturama başkanlığı Meclis Başkanı Murat Cevheribucak yaptı.  Mecliste Çukurova Üniversitesi’nde yapılması planlanan öğrenci yurtlarına ait imar düzenlemesi oybirliği ile kabul edildi.

Mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce, önceki  oturumlarda maddelerin oylaması sırasında bazı meclis üyelerinin lavabo ve benzeri ihtiyaçları için dışarı çıkmaları tartışmalara neden oldu. Bazı meclis üyeleri bu kişilerin lavaboya çıktı şeklinde notlar tutularak tutanağa geçirilmesini istedi. Ardında 20 gündem maddesinin yer aldığı oturumda bazı maddeler tekrar komisyona sevk edildi. Gündemin 11 ve 12 maddelerinde Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Balcalı Kampüsü  konusunda oldu.

YURT VE ONKOLOJİ BİNASI İÇİN İMAR DÜZENLEMESİ

Gündemin 11. Maddesi’nde Sarıçam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Yerleşke Sahasına ait Sarıçam İlçe Belediye Meclisi’nin  07.12.2016 tarihli ve 95 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait komisyon raporu ve 12. Maddesi’nde ise Sarıçam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü Yerleşkesi 17.5 hektar alanda hazırlanan ve Sarıçam İlçe Belediye Meclisi’nin 05.10.2017 tarihli ve 69 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ait komisyon raporu okundu.  Murat Cevheribucak 11. Madde’nin Onkoloji Hastanesi ile ilgili olduğunu belirtti. Gündemin 12. Maddesi ise öğrenciler için yapılacak yurtla ilgili olduğunu aktardı. Komisyon raporu yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

KOZAN VE İMAMOĞLU’NDA DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

Gündemin 17. maddesi ise, belediye çalışanlarının sosyal denge tazminatına ait komisyon raporu oldu. Komisyon raporu yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi. 18. Madde de Aksagaz Dağıtım A.Ş. dağıtım bölgesi genişlemelerine ait komisyon raporu yar aldı. Bu komisyon raporuna göre ise, Kozan ve İmamoğlu’na doğalgaz çalışması yapılması yer aldı.  Bu gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddelerinin de oylanmasının ardından bir sonraki oturumun 13.10.2017 Cuma Günü saat 15:00’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.