TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova sağlık günleri başladı

Çukurova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, Avrupa Hastanesi işbirliği ile hazırladığı 'Çukurova'da Sağlık Günleri' projesi hayata geçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova sağlık günleri başladı

Çukurova sağlık günleri başladı

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün, Avrupa Hastanesi işbirliği ile hazırladığı 'Çukurova'da Sağlık Günleri' projesi hayata geçti. "Sağlığınız bize emanet" sloganıyla başlatılan proje kapsamında ilk olarak semt kreşlerindeki çocuklar sağlık taramasından geçirildi. Çocuklara yönelik hassasiyetini her fırsatta dile getiren ve “Her mahalleye bir kreş” projesi ile kreş sayılarını artıran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çocukların sağlığı önceliğimizdir. Bu yıl genel sağlık taramamıza kreşlerimizdeki yavrularımızdan başladık.  Çocuklarımız ve sağlıkları bizlere emanet.”dedi.

MİNİKLER SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Çukurova Belediyesi’nin Avrupa Hastanesi işbirliği ile hazırladığı 'Çukurova'da Sağlık Günleri' projesi başladı. Proje kapsamında, semt kreşleri, emekli dinlenme evleri, kadın sohbet evleri ve köylerden dönüşen mahallelerde yapılacak sağlık taraması ilk olarak semt kreşlerinden başladı. Çukurova Belediyesi semt kreşlerinde eğitim gören çocuklar, Çukurova Belediyesi tarafından başlatılan sağlık taraması uygulaması kapsamında sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık taramasının sonuçları, ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla kayıt altına alındı.  Çocuklara yönelik hassasiyetini her fırsatta dile getiren ve “Her mahalleye bir kreş” projesi ile kreş sayılarını artıran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kreşlerde yapılan sağlık taramasına katıldı. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen sağlık taramasında Çetin, çocuklarla yakından ilgilendi.

“ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Bu yılki taramalara Çukurova Belediyesi’nin 4 kreşinde bulunan yaklaşık 200, 3-6 yaş arası öğrenciyle başladıklarını ifade eden Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin şu açıklamayı yaptı: “Çocukların sağlığı önceliğimizdir. Bu yıl genel sağlık taramamıza kreşlerimizdeki yavrularımızdan başladık. Taramada çocuklarımız uzman çocuk doktorlarımızın detaylı muayenesinden geçiriliyor. Uzman çocuk doktorumuz çocuklarımızın akciğer ve kalplerini dinliyor, boylarını ve kilolarını ölçüyor. Gerek ağız ve diş sağlığı gerekse çocuk doktoru muayenelerinden geçirilen çocukların velileri de muayene sonuçlarından haberdar ediliyor. Çocuklarımız bizlere emanet.”

Çocuklarının sağlık kontrollerini düzenli olarak yapan belediyenin bu çalışmasından memnuniyet duyan veliler de Belediye Başkanı Soner Çetin’e ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

SAĞLIK TARAMASI YER ve TARİHLERİ

20 Ekim 2017 Güzelyalı Semt Kreşi

23 Ekim 2017 Beyazevler Semt Kreşi

24 Ekim 2017 Zübeyde Hanım Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi

25 Ekim 2017 Güzelyalı Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi

26 Ekim 2017 100. Yıl Emekli Dinlenme Evi

27 Ekim 2017 Adana Koop. Emekli Dinlenme Evi

30 Ekim 2017 Huzurevleri Emekli Dinlenme Evi

31 Ekim 2017 Hasan Balıkçı Emekli Dinlenme Evi

1 Kasım 2017 Kenan Evren Emekli Dinlenme Evi

2 Kasım 2017 İller Bankası Emekli Dinlenme Evi

3 Kasım 2017 Beyazevler Emekli Dinlenme Evi

6 Kasım 2017 Kaşoba Mahallesi

7 Kasım 2017 Şambayadı Mahallesi

8 Kasım 2017 Salbaş Esentepe Mahallesi

9 Kasım 2017 Kocatepe Mahallesi

10 Kasım 2017 Yeni Mahalle

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.