TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis ‘Huzur’ için aradı ‘tarih’ çıktı

Adana’da huzur ve güvenin sağlanması noktasında tam bin 200 polis, kentin dört bir yanında başta asayiş ve trafik olmak üzere genel bir uygulama yaptı. ‘Huzur-3’ adı verilen uygulamayı da bizzat Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız yönetti. 13 bin 100 kişinin ‘GBT’ taramasının yapıldığı uygulamada tam 4 bin 250 araç arandı. Söz konusu aramalarda da bir otomobilden Roma Dönemi’ne ait tam 141 parça tarihi eser de ele geçirildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Polis ‘Huzur’ için aradı ‘tarih’ çıktı

Polis ‘Huzur’ için aradı ‘tarih’ çıktı

 


 

EMRE EKİCİ

ADANA – Adana’da polis, ‘huzur ve güven’ için alanlara çıktı. Tam bin 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen; ‘Huzur-3’ adlı uygulamayla birlikte başta organize suç örgütleri olmak üzere terör örgütlerine de gözdağı verildi. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın yönettiği uygulamada kentin giriş ve çıkışları tutuldu; havadan da polis helikopteri ekiplere destek verdi. 13 bin 100 kişinin ‘GBT’ taraması yapılıp, 4 bin 250 araç da didik didik aranırken, bir otomobilden de Roma Dönemi’ne ait 141 parça tarihi eser çıktı.

 

SELAMİ YILDIZ BİZZAT YÖNETTİ

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki asayiş, narkotik, organize ve kaçakçılık ile birlikte terörle mücadele şube müdürlüğünde görevli bin 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ve; ‘Huzur-3’ adı verilen uygulamayı, Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın bizzat yönetti. Çalışmaya karadan özel harekat ekipleri, havadan da polis helikopteri de destek verdi. Kent genelindeki uygulamada umuma açık yerlerin yanı sıra eğlence merkezleri denetlendi, trafikteki araçlar tek tek durdurulup didik didik arandı.

 

4 BİN 250 ARAÇ DİDİK DİDİK ARANDI

Adana genelinde 13 bin 100 kişinin ‘GBT’ taramasının yapıldığı uygulamada, hakkında ‘yakalama kararı’ bulunan 21 kişi yakalandı, 5 kişiye de adli ve idari işlem yapılıp, 11 bin 200 liralık da para cezası verildi. Denetlenen 4 ayrı işyerine de idari işlem uygulandığı bildirildi. Trafikte seyir halinde olan toplam 4 bin 250 araç, oluşturulan uygulama noktasında durdurulup, narkotik dedektör köpekleriyle arandı. 

 

ÇOKSAYIDA SİLAHA EL KONULDU

Söz konusu denetimler kapsamında 16 araç, kusurları nedeniyle trafikten men edilirken, 31 araç sürücüsüne de 26 bin 540 lira para cezası kesildiği belirtildi. Araçlarda yapılan aramalarda; 16 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 16 adet şarjör ile 210 adet fişekle birlikte 11 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet şarjör ve 21 adet dolu fişek ele geçirildi. Bir araçtan da 731 gram esrar maddesi ele geçirildiği açıklandı.

 

ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER

Yapılan aramalarda bir otomobilden, Roma Dönemi’ne ait olduğu belirtilen toplam 141 adet tarihi eser çıktığına dikkat çekildi. Bu eserler arasında da- 128 adet tarihi sikke, 3 adet insan yüzlü heykel, 2 adet metal haç, bir adet ‘S’ harfli metal obje, bir adet küp şeklinde metal obje, bir adet yıldız oymalı obje, bir adet kıvrımlı ve boğumlu obje, bir adet çit taraflı insan yüzlü heykel incelenmek üzere yetkililere teslim edildiği öğrenildi.

 

ÖRGÜTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Bin 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen- ‘Huzur-3 Uygulaması’nı değerlendiren Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, başta organize suç örgütleri olmak üzere terör örgütlerine adeta gözdağı verdi. Yıldız, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için görevdeyiz. Kentteki organize suç örgütleri başta olmak üzere terör örgütlerinin kökünü kazıyıncaya kadar bu tür uygulamalarımız devam edecek.  Şehrimizi tehdit eden terör ve uyuşturucu gruplarına karşı mücadelemiz kararlıkla sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.