TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş hukukunda güncel gelişmeler zirvesi

Adana Sanayi Odası ile İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen toplantı bugün ADASO’da yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş hukukunda güncel  gelişmeler zirvesi

ADANA(İLKHABER) - Adana Sanayi Odası ile İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Derneği işbirliğiyle düzenlenen “İş Hukukunda Güncel Gelişmeler” konulu toplantı bugün gerçekleştirilecek.

ADASO Salonu’nda 09.30- 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek toplantı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile İş Hukuku ve Sosyal Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Savaş Taşkent’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Semineri, Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan illerin yanı sıra Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden 300’e yakın katılımcı takip edecek. İşletmelerin üst düzey yöneticileri ve insan kaynakları sorumlularının yanı sıra önemli sayıda avukatın da yer alacağı seminerde çalışma hayatına yönelik öne çıkan konular ayrıntılı şekilde ele alınacak.

Seminerin öğleden önceki ilk bölümünde, Prof. Dr. Polat Soyer’in moderatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli’nin sunumuyla  “İşçinin kişisel verilerinin işlenmesinde hukuka uygunluk sebepleri” gerçekleştirilecek. İlk oturumu, Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Gülsevil Alpagut’un sunumuyla son yılların en çok ilgi çeken konusu olan  “Özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi” takip edecek.

Öğleden sonraki ilk oturumda, Prof. Dr. Ömer Eyrenci’nin moderatörlüğünde, Prof. Dr. Talat Canbolat’ın sunumuyla “Kısmı süreli sözleşmeler ve yeni düzenlemeler” konusu ele alınacak. Günün son oturumunda ise Prof. Dr. Sarper Süzek’in moderatörlüğünde, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi Başkanı Şahin Çil ve Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi Başkanı Uğur Ocak tarafından “İş hukukunda istinaf uygulamaları” anlatılacak.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyası olarak oldukça katı ve detaylı İş kanunu ve Sosyal Sigortalar Mevzuatı ile karşı karşıya olduklarını, iş ve çalışma hayatında hukuksal anlamda önemli sorunlar bulunduğunu vurguladı. Seminere bölgemizden ve Türkiye’nin birçok şehrinden önemli sayıda katılımcı olacağını, bunun konunun önemi ve anlaşılması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Kıvanç, “Adana Sanayi Odası olarak üyelerimiz başta olmak üzere makro anlamda Türk sanayisinin öne çıkan sorunlarını yakın şekilde takip ediyor, üreterek, istihdam yaratarak gelişen ve büyüyen bir Türkiye için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.