TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çetin: Mardin turizmde bir marka

Mardin’de düzenlenen 18. Ulusal Turizm Kongresi’ne konuşmacı olarak katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Mardin’in turizmde bir marka haline geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çetin: Mardin turizmde bir marka

 

BAYRAM BULUT

MARDİN (İLKHABER)-Mardin’de bir otelde düzenlenen 18. Ulusal Turizm Kongresi’ne katılan TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, turizm konusunda Türkiye’nin koşar adımlarla ilerlediğini belirtti. Bunun devam etmesi için çalıştıklarını vurgulayan Çetin Gürcün, Mardin hakkında  konuşulan konular hakkında da bilgiler vererek, “Mardin hiç bir şey yapamamış çok eksikleri varmış gibi hep konuşuldu. Hayır Mardin Turizm’de bir marka olmuştur. Türk Turizmde TÜRSAB olarak birçok ilde etkinlik gerçekleştiriyoruz. Oralarda duyduğumuz bir şey var oda “Biz Mardin gibi kendimizi nasıl tanıtabiliriz” Mardin gerçekten bir Marka olmuştur bunu biliyorum. Son 10 yılda yaptığımız araştırmalar içerisinde en fazla gelişen desinasyon GAP programında olmuştur. Bunun potansiyeli de Mardin’dir.   Mardin bu kadar değerli bir kent.” dedi.

ÜLKELER ARASINDAKİ POLİTİK MESELELER TURİZM ANLAMINDA KULLANILMAMALI

Ülkeler arasındaki politik meselelerin turizm anlamında kullanması gerektiğine dikkat çeken Çetin Gürcün, “2015 uçak olayından sonra Ruslar seyahat yasağı koydu. 2015’ten sonra bu kadar hızlı olarak karar değiştirmelerinin sebebi var oda fiyat.  Son yıllarda turizmde koşmaya başladık. Son 10 yılda bunu yaşadık. Dünya’da 6. Sıraya kadar yükseldik turist bakımından. Türkiye özellikle kültür turizmi olarak son yıllarda gerçekten atılımlar yapılıyor. Bunları daha özgün daha yaygın bir şekilde götürmemiz gerekiyor. Siyasiler ülkeler arasındaki politik meselelerini turizm anlamında kullanmaları ki bunun en çarpıcı örneği dünyada Rusya’nın Türkiye’ye seyahat engeli koymasıdır. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Şimdi Almanlarda oradan kopya çekiyorlar. Politik sebeplerin dış meselelere turizmin alet edilmemesi gerekiyor.  “ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.