TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşleri zor

Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri yaz kış demeden durmak bilmeden çalışıyor. Günde bir ekip 30 ila 40 arasında ağaç budaması yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşleri zor


BAYRAM BULUT / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adana’da yol kenarlarında, parklarda, bahçelerde gördüğümüz ağaçların bakımlarını Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yapıyor. Bazen ağaçlara çeşitli figürler verilerek bir hayvana ya da bir eşya figürüne benzetilebiliniyor. Bazen ise, yol kenarında ki devasa ağaçlar şekillere bürünüyor. Yaz, kış demeden büyük fedakarlık göstererek çalışan Park Bahçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri görenler takdir etmeyi ihmal etmiyor. Çalışanlar, trafik akışı sırasında görüşü engelleyecek şekilde yola sarkan ağaçlar ile kaldırımlarda vatandaşların rahatça yürümesini engelleyen ağaçları buduyor.

30 İLA 40 AĞAÇ BUDUYORLAR

Park Bahçe Müdürlüğü’ne bağlı bir ekibin günde 30 ila 40 ağaç budadığı öğrenildi. Son olarak devasa ağaçların üzerinde asansörlü araç yardımı ile budama yapan ekipler zor şartlarda görevlerini yapıyor. Sıcak havada güneş altında çalışan ekipler Atatürk Caddesi önündeki eski Türk Hava Kurumu binası önündeki ağaçları budadı. Çok dikkatlice budama işlemini yapan personelin yanı sıra ağacın altından budama esnasında kimsenin geçmemesi için bekleyen personelde oldu. Güvenlik önlemi alınarak yapılan budamanın ardından kesilen dallar traktöre yüklendi.

BÜYÜK EMEK HARCIYORLAR

Yazın sıcakta kışın güneş altında çalışan işçilere vatandaşlar teşekkürlerini sundu. Ağaçlara bakım yapan işçilerin kenti güzelleştirmek için emek harcadıklarını, çalışma şartlarının çok zor olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Gerçekten işleri zor. Yazın güneş altında, kışın yağmur soğuk hava da çalışıyorlar. Evlerine ekmek götürmek için bu işi yapıyorlar ama ağaçlara çeşitli desenlen vererek adeta bir sanat ircaa ediyorlar. Kendilerini kutluyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.