TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’nın sorunları masaya yatırılacak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, yerel yönetimlerdeki sorunlar, beklentiler ve çözüm önerilerini düzenleyeceği panel ile masaya yatıracak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’nın sorunları  masaya yatırılacak

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) -  Bu kapsamda 28 Ekim Cumartesi günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da gerçekleştirilecek olan ‘Yerel Yönetimler’ panelinde Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi, Şehir Plancısı Tarık Şengül ve yazar Metin Yeğin konuşmacı olarak katılacak.

Kentin sorunlarının tartışılacağı panele tüm Adanalıları davet eden İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, sorunlarda kalıcı çözümlere ulaşmak için planlı, öngörülü, bilimsel ve teknik verilere dayalı yöntemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC), İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriya Turanbayburt ve Hıdır Çak’la birlikte açıklama yapan İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, üç değerli konuşmacıyı dinlemek ve sorularını yöneltmek, aynı zamanda görüşlerini paylaşmak üzere tüm Adanalıların panele katılmasını istedi.

‘’ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’’

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) olarak kentin, vatandaşı olduğumuz ülkenin ve tüm dünyanın demokratik, özgür, ayrımcılığı reddeden, yoksulluğu ve şiddeti barındırmayan yaşam koşullarına ulaşmasını istediklerini ifade eden Kaya, ‘’Bu istek ve amaç doğrultusunda, toplumsal sorumluluk ve toplum yararı ilkesine dayanarak ülkemizin ve kentlerimizin yaşanabilir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Kentlerdeki mevcut durumun pek iç açıcı olmadığına da değinen İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Başkanı H. Çağdaş Kaya sözlerine şöyle devam etti;

‘’KENTİMİZ PEK İÇ AÇICI DEĞİL’’

‘’ Adana’da, ne yazıktır ki yıllardır sürdürülen plansızlık ve denetimsizlik, yanlış arazi kullanım politikaları, kaçak yapılaşma ve imar affı süreçleri sonucu sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturulamamıştır.

‘’ÇOK SORUN VAR’’

Adana’nın ulaşımdan, çarpık yapılaşmaya, altyapı sorunlarından, çevre ve atık sorunlarına, gıda güvenliğine, enerjinin kullanımına, kent kimliğinin yok edilmesine kadar ve daha da sıralanabilecek çok sayıda sorunları vardır.

Tüm bu sorunlar ve olumsuzluklar karşısında bizlere düşen görev; çağdaş, demokratik, katılımcı yerel yönetimlerin oluşturulması yönünde tüm olanakları seferber etmektir. Bu doğrultuda, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, meslek odalarımıza, emek ve meslek örgütlerimize, birey olarak her birimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

KATILIM ÖNEMLİ

Elbette ki sorunların giderilmesinde ve kent yaşam düzeyinin geliştirilmesinde en önemli görev ve sorumluluk yerel yöneticilerimize aittir. Yerel yöneticilerimiz bu yönde adımlar atmaktadır elbette. Ancak önceliklerin belirlenmesinde, ayrıca sorunlar giderilmeye çalışılırken başka sorunların oluşmaması ve uzun vadeli, kalıcı çözümlere ulaşmak için planlı, öngörülü, bilimsel ve teknik verilere dayalı yöntemlere ihtiyaç vardır. Ve her şeyden önemlisi katılımcılığı esas alan, eşitlikçi,  insandan yana bakış açısı ile hareket edilmesi gerekmektedir.

‘’KENT DİNAMİKLERİNİ BEKLİYORUZ’’

Dolayısıyla bu noktada biz kent paydaşlarına düşen bir görev de mevcut duruma ilişkin tespitlerimizi, görüşlerimizi, düşüncelerimizi ve sorunların çözümü doğrultusunda kamuoyuyla paylaşmaktır.  Daha da önemlisi kent yaşamını ileriye götürecek öneriler sunabilmektir. Bu doğrultuda kent dinamiklerinin bilgi, deneyim paylaşımları yapabilecekleri ortak zeminler yaratmaktır.

Bu anlayış çerçevesinde hareket eden Şubemiz, kentimizde kamu yararını esas alan çağdaş bir anlayışın geliştirilmesi için, yerel yönetim anlayışına ilişkin politika, düşünce, uyarı ve önerileri kamuoyu ile paylaşmayı kamusal bir görev olarak görmektedir.

‘’TÜM ADANALILARI PANELE BEKLİYORUZ’’

İMO Adana Şube olarak, bu çalışmalardan birini gerçekleştirmek üzere yerel yönetimlerdeki sorunlar, beklentiler ve çözümler hakkında konuşacağımız bir panel düzenliyoruz.  28 Ekim Cumartesi günü Yaşar Kemal Kültür Merkezinde saat 13.30’da gerçekleştireceğimiz Yerel Yönetimler panelimizde Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi, Şehir Plancısı Tarık Şengül ve yazar Metin Yeğin konuşmacı olarak yer alacaktır. Üç değerli konuşmacıyı dinlemek ve sorularınızı yöneltmek, aynı zamanda görüşlerinizi paylaşmak üzere tüm Adanalıları panelimize katılmaya davet ediyoruz.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Yerel yönetimlerin, eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir Türkiye yaratılmasında önemli yönetim organları olduğu bilmenin bilinciyle İMO Adana Şubesi olarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya, kentin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Kentimiz için önemli olan panelimizde herkesi bekliyoruz’’

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.